MINISTAR VULIN O UPADU ROSU I RANJAVANJU SRBINA NA SEVERU КIM: Za sve što se desilo na КiM odgovornost snosi Кurti
Foto: Nemanja Nikolić

Ministar unutrašnjih poslova

MINISTAR VULIN O UPADU ROSU I RANJAVANJU SRBINA NA SEVERU КIM: Za sve što se desilo na КiM odgovornost snosi Кurti

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je za jučerašnji upad ROSU jedinica na sever Кosova i Metohije i napad na goloruki srpski narod isključivo odgovoran premijer lažne države Кosovo Aljbin Кurti, naglasivši da je Кurti kukavica.

- Takvu neodgovornu kukavicu nikada videli nismo. Pregovarali smo sa Haradinajem, sa Tačijem, sa nizom šiptarskih rukovodilaca, pokazivali su neke tragove elementarne odgovornosti. Кurtija nije briga ni za šiptare, ni za Srbe. Ti šiptarski specijalci juče su mogli biti pobijeni, a da ne govorim koliko je Srba moglo biti pobijeno, njega to ne zanima. Za sve što se dešava na prostoru КiM odgovoran je Aljbin Кurti i oni koji ga podržavaju - poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je da je onaj pripadnik ROSU koji je pucao u srpskog mladića juče u Zvečanu zapravo imao nameru da ga ubije, a ne da ga rani.

- Bio je težak dan, veoma težak dan. Svi smo se mnogo brinuli da li će Sofronijević, ovaj dečak, čovek koji je ranjen, da li će preživeti. Mogao je da bude ubijen. Taj koji je pucao u njega nije pucao sa namerom da ga rani. Nije rekao, ajde onesposobiću ga - pa to se onda puca u noge, ako hoćeš da onesposobiš. On je pucao u telo, da ga ubije. On je pucao u gornji deo tela, u leđa, on je hteo da ga ubije - istakao je ministar Vulin.

Srećko Sofronijević
foto: Kurir

Ministar Vulin je rekao da se nada da će se ranjeni Sofronijević brzo oporaviti i ocenio da je za ovakve nemire na Кosovu i Metohiji odgovoran Aljbin Кurti i oni koji ga podržavaju.

- Hvala Bogu, preživeo je, nadam se da će biti dobro, da će se brzo oporaviti da će se vratiti svojoj porodici, svojim prijateljima. Želim da to bude tako, zbog njega i zbog njegove porodice, ali, zaista, težak dan. Znate, vi ste videli srpski narod koji tamo samo živi, eto to mu je najveća greška u životu, što tamo živi - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin tokom gostovanja na televiziji Pink.

Ministar Vulin je istakao da ga ne iznenađuju laži koje dolaze od strane određenih centara moći i njihovih medija, ali da ne može da se načudi da postoje političari i mediji u Beogradu koji opravdavaju sinoćne postupke Кurtija i šiptarskih jedinica.

Ne mogu da se načudim da naši političari prihvataju te laži i šire ih. Juče ste mogli da čujete nekog od ovih dosovaca, pa i samog Đilasa da je juče ustvari sprovedena akcija protiv švercera na severu КiM. Znate li kako se osećaju Srbi na КiM kada čuju da im iz Beograda dolaze takve poruke. Oni pravdaju ono što se desilo, kažu to je operacija protiv krijumčara - poručio je ministar policije.

Aleksandar Vulin je dodao da je ponašanje Кurtija krajnje neracionalno i da niko ne može da predvidi šta će se dalje dešavati na prostoru Кosova i Metohije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:46

NEIZVESNO JUTRO NA KOSOVU! Iz Prištine stižu zabrinjavajuće vesti, sumnja se da će ROSU NASTAVITI SA UPADIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track