Najnovije vesti

BRAMERC POHVALIO PREDSEDNIKA SRBIJE: Pozdravljam Vučićevu najavu da Srbija radi na jačanju pravne saradnje sa BiH
Foto: Fonet/Nenad Orević

POLITIKA

BRAMERC POHVALIO PREDSEDNIKA SRBIJE: Pozdravljam Vučićevu najavu da Srbija radi na jačanju pravne saradnje sa BiH

Politika

Glavni tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Serž Bramerc pozdravio je najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija preduzima korake u pogledu jačanja pravne saradnje sa BiH u vezi sa predmetima za ratne zločine.

Kako je istakao na zvaničnom Tviter nalogu, to je važno za izgradnju poverenja između dve države i podršku pravdi.

Serž Bramerc
foto: Profimedia

- U nedavnim razgovorima sa predsednikom Vučićem u Beogradu, složili smo se da hapšenja na graničnim prelazima podrivaju uspešnu saradnju među tužiocima u regionu. Zato sam zahvalan predsedniku Vučiću što se bavi tim pitanjem, počevši sa danas najavljenim merama. Budući da će se srpski i BiH tužioci za ratne zločine uskoro sresti, od njih očekujem konkretne dogovore o transferu mnogo većeg broja predmeta. Moja kancelarija će nastaviti da radi sa kolegama tužiocima na pomenutim predmetima, uključujući pristup našim dokazima i ekspertizi - napisao je Bramerc.

Zaključio je da žrtve moraju videti da će osumnjičenim ili optuženim za ratne zločine biti suđeno bez obzira na mesto boravka i da će pravda biti zadovoljena.

Podsetimo, Vučić je rekao da je inicijativa o unapređenju saradnje s nadležnim organima Bosne i Hercegovine u procesuiranju ratnih zločina i njihovih izvršilaca na teritorijama dve zemlje jednostrana inicijativa Srbije s ciljem slanja poruke mira i saradnje.

Kurir.rs/ Foto/Source:Fonet/Nenad Orević

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track