SUTRAŠNJE GLASANJE NA KIM U SENCI ŠOK-BOMBI, BARIKADA, RAFALA: Kurtiju će se sve vratiti kao bumerang, a mi moramo na izbore
Foto: Kurir/Z.Šaponjić

mora da se izađe

SUTRAŠNJE GLASANJE NA KIM U SENCI ŠOK-BOMBI, BARIKADA, RAFALA: Kurtiju će se sve vratiti kao bumerang, a mi moramo na izbore

Politika -

Neophodno je da osvojimo svih deset mesta gradonačelnika, u kolonama mora da se izađe jer samo to može da nas spase, kažu nam Srbi u Severnoj Mitrovici dan uoči izlaska na birališta

Samo četiri dana posle teških scena u Severnoj Mitrovici, šok-bombi, suzavaca, rafala, čaura na ulicama i trotoarima, povređenih ljudi, od kojih je jedan čovek upucan u leđa, građani severnog dela Kosova i Metohije izlaze u nedelju na lokalne izbore. U atmosferi neizvesnosti, nesigurnosti, straha šta bi mogao doneti svaki novi dan.

- Teško je zaista misliti o tome šta bi mogli da nam donesu ovi izbori, hoće li biti bolje, ko su najbolji kandidati za gradonačelnika, za odbornike, kad se ovde pre samo nekoliko dana pucalo, kad su eksplodirale šok-bombe, kad smo pola dana proveli u oblaku suzavca - komentar je jednog od Mitrovčana, sa kojim smo juče pričali u centru grada, ispod spomenika knezu Lazaru, o tome šta očekuje od nedeljnih izbora.

Retki su oni koji su juče u Mitrovici pristali da zastanu, kažu koju reč o izborima. Velika većina odmahne rukom, ljudi prođu ćuteći.

Bez kampanje

Ovde neke ozbiljne kampanje nije ni bilo. S jedne strane, zbog koronavirusa i zabrane okupljanja većeg broja ljudi, sa druge strane, za kandidate Srpske liste, recimo, veći deo izborne kampanje prošao je krajem septembra i početkom oktobra na barikadama na Jarinju i na Brnjaku...

- Sve ovo što je radio i šta radi Kurtiju će se vratiti kao bumerang. Moramo izaći na izbore, moramo osvojiti svih deset mesta gradonačelnika jer, u suprotnom, nemamo se čime boriti. Vučić se vrlo ozbiljno obratio narodu, rekao je šta misli. Apelujem na sve nek izađu na izbore, u kolonama mora da se izađe na izbore jer samo to može da nas spase u budućnosti - kaže penzioner Ilija Prelević iz severnog dela Kosovske Mitrovice, jedan od retkih koji je juče pristao da sa nama razgovara.

- Ne očekujem velike promene. Važno je da se smiri narod, da se smire ove tenzije. Vidim i da je Vučić spreman da razgovara sa Prištinom, to je veoma važno - kaže Mijat Milosavljević iz Mitrovice.

Ispuniti obećanja

- Samo nek političari ispune ono što su obećali, i to će biti dovoljno za bolji život svih nas u Severnoj Mitrovici - reči su Nazima Mehmedija iz Severne Mitrovice.

Inače, pravo glasa u Severnoj Mitrovici ima nešto preko 17.200 ljudi, koji će na izborima u nedelju glasati na 23 biračka mesta.

Z. Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track