VELIKA BRITANIJA STOJI IZA NAPADA ROSU NA KiM! Predsednik Vučić: Misle da su bogovi
Foto: Printscreen/Prva TV

lažna država nema pravo da ima vojsku

VELIKA BRITANIJA STOJI IZA NAPADA ROSU NA KiM! Predsednik Vučić: Misle da su bogovi

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o upadu policije tzv. Kosova na sever pokrajine, kada je ranjeno na desetine Srba.

"Policija lažne države nije ni obavestila komandanta regiona Sever o akciji u Severnoj Mitrovici i Zvečanu", rekao je Vučić na TV Prva.

On je podsetio i na genezu maltretiranja Srba od strane specijalne policije ROSU.

"Prvi put je ROSU došao na sever Kosova i Metohije zbog voza sa srpskim manastirima, drugi put kad je uhapšen i pretučen Marko Đurić. Oni misle da su bogovi. Pravdali su to što su ga prebili. U septembru 2018. upali su jer je Hašim Tači želeo da se pred izbore vozi na Gazivodima. Posle toga su upali navodno zbog hapšenja "ubica Olivera Ivanovića". Nakon toga sa 30 borbenih vozila su se uputili ka Zubinom Potoku. Posle toga su upali zbog potrage za 'drugim osumnjičenim policajcima", podsetio je Vučić.

Predsednik je podsetio da lažna država nema pravo da ima vojsku i da gazi Rezoluciju 1244.

"Oni me otvoreno lažu. Lažu sve nas. Misle da smo debili i da mogu da na prodaju tu prilu o borbi protiv korupcije i kriminala. Jedino ih je briga da Srbija nema nikakvog prisustva na Kosovu i Metohiji. Oni misle da smo mi debili. Nemojte da nas pravite budalama. Velika Britanija stoji iza haosa i napada ROSU", rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da ima odlične odnose sa Velikom Britanijom, i da će uvek težiti tome, ali da ne dozvoljava nikome da ga pravi budalom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track