GOSPODINE, DA LI STE DOBRO? Premijerka Brnabić odgovorila na prostačke prozivke Mlađana Đorđevića na Tviteru (TVIT)
Foto: Dado Đilas, screenshot Prva tv

tviter

GOSPODINE, DA LI STE DOBRO? Premijerka Brnabić odgovorila na prostačke prozivke Mlađana Đorđevića na Tviteru (TVIT)

Politika -

Na direktno pitanje da li bi potpisala priznavanje nezavisnosti Kosova i Metohije, ona je odgovorila ne

BEOGRAD - Gospodine, da li ste dobro? Javite, molim Vas, ako Vam treba bilo kakva pomoć, napisala je premijerka Srbije Ana Brnabić na Tviteru odgovorivši tako Mlađanu Đorđeviću, predsedniku pokreta Oslobođenje.

On je predsednicu Vlade Srbije prethodno prozvao na toj društvenoj mreži kada je izjavila da je moguć istorijski dogovor Srba i Albanaca, ali da su za to potrebni hrabri lideri s vizijom, poput pedsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Premijerka je u razgovoru za Novosti rekla da ona, kao premijerka, ne bi potpisala nezavisnost Kosova. Na direktno pitanje da li bi potpisala priznavanje nezavisnosti Kosova i Metohije, ona je odgovorila „ne“.

Đorđević je potom neprimerenim rečnikom počeo da je proziva napisavši da se ona ne pita ništa i da se njen potpis ne računa pa je potom u mizoginijskom tonu dodao i da bi mogla da mu pomogne da savije neku sarmu ili pristavi kupus.

Brnabićeva je još rekla i da postoje razni pritisci na Srbiju, ali je napomenula da se Vučiću ne mogu dava ti ultimatumi i servirati rešenja.

U ovoj fazi, istakla je, Evropska unija i Sjedinjene Države nisu rekli da nema članstva u EU bez priznavanja Kosova, već da nema članstva bez dugoročnog rešenja za kosovsko pitanje.

Srbija se zalaže da se zamrznuti konflikt reši, interes zemlje mir i stabilnost, kao i pridruživanje EU, rekla je Brnabićeva.

Nalaženje kompromisa koji bi obezbedio održivi mir i stabilnost i naš evropski put su interes Srbije, jer će nam obezbediti da dalje ekonomski jačamo, rekla je premijerka i konstatovala da u Prištini nema lidera sa vizijom i hrabrošću.

Ona nije želela da komentariše rad ministra Nebojše Stefanovića i ideju da bi on trebalo da bude smenjen i isključen iz stranke.

Nikada nisam komentarisala rad svojih ministara u medijima. Što se stranke tiče, stranački organi su na demokratski način glasali o položaju Stefanovića u stranci i svaki budući korak biće urađen na isti način, objasnila je Brnabićeva, koja je i visoka zvaničnica Srpske napredne stranke..

Nadležni organi uveliko rade svoj posao na utvrđivanju činjenica oko „akcija sprovođenih na kompromitaciji Aleksandra Vučića i da više nije dilema da je postojala paralelna strukutura u MUP sa ciljem da se naudi Vučiću i njegovoj porodici“, ukazala je premijerka.

Niti hoću, niti smem da u medijima upirem prstom ni u jednog policajca, inspektora, pa ni ministra, dok se istraga ne završi, zaključila je Ana Brnabić.

Kurir.rs/Twiter/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track