01:25

MOGU LI REZULTATI IZ NEGOTINA DA SE PRELIKU NA REPUBLIKU? Klačar najavljuje emotivnu i dugu kampanju

šta pokazuje primer sa istoka srbije?

DOBILI SMO VETAR U LEĐA: Izbori u Negotinu pokazali da neće biti bojkota OPOZICIJA OHRABRENA REZULTATOM

Politika -

U Negotinu su u nedelju održani lokalni izbori na kojima je Srpska napredna stranka odnela ubedljivu pobedu dok je Narodna stranka Vuka Jeremića osvojila rekordnih 12,7 odsto glasova.

Bojan Klačar, direktor CESID-a, kaže da rezultati i jesu i nisu iznenađujući u zavisnosti kako se posmatra.

"Iznenađenje jeste jer je opozicija duži vremenski period u bojkotu, ali ako pogledate rezultate izbora u Negotinu 2017. godine videćete da je Demokratska stranka samostalno osvojila više od pet odsto glasova nego Narodna stranka sada. Činjenica je da SNS ima podršku, ali ona nije bezuslovna i nije na nivou čitave zajednice", pojasnio je Klačar.

On je dodao da je dobro što je Narodna stranka izašla u predizbornu trku.

"Mnogo su profitirali. Ovo je bio vrlo pametan potez Narodne stranke. Izbori u Negotinu ne mogu da budu nikakv reprezentativan uzorak za izbore na nacionalnom nivou. Ali mogu da se izvuku drugi zaključci. Pokazaće se da će opozicija izaći na izbore i neće biti bojkota. Jednim delom ovaj potez će ih ohrabriti i sve što budemo gledali u narednim nedeljama uticaće na rezultate izbora 2022. godine", naglasio je on.

Ocenio je da će kampanja biti emotivna, intenzivna i trajaće duže od zakonski predviđenog perioda.

00:43

NARODNA STRANKA: Rezultati iz Negotina su vetar u leđa, sunce izlazi na istoku

Nada Stanković, zamenica predsednika opštinskog odbora Narodne stranke, kaže da su preponosni na rezultate glasanja koje su ostvarili u "nemogućim uslovima".

"Ovo je vetar u leđa, ne samo nama, već svim strankama u opoziciji", rekla je Stanković i naglasila da su napravili veliki preokret u Negotinu, gradu sa istoka Srbije, gde prema njenim rečima izlazi sunce koje bi moglo da "najavi promene" u Srbiji na sledećim republičkim izborima.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:37

SANDRA BOŽIĆ O MEĐUSTRANAČKOM DIJALOGU: SNS oseća odgovornost prema građanima, izbori moraju da imaju dobre uslove

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track