03:21

DIJANA BILA DEO GRUPE KOJA JE PLANIRALA ATENTAT NA VUČIĆA: Obaveštajac otkrio šokantne detalje afere NIJE DŽABE DOVEDENA U MUP

novi detalji

DIJANA BILA DEO GRUPE KOJA JE PLANIRALA ATENTAT NA VUČIĆA: Obaveštajac otkrio šokantne detalje afere NIJE DŽABE DOVEDENA U MUP

Politika -

Gostujući u Jutarnjem programu na Kurir televiziji bivši obaveštajac Boža Spasić rekao je da je Dijana Hrkalović bila deo grupe koji je planirao atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

- Onog momenta kad je predsednik Vučić pitao za tragove za ubistvo na šinama, tog momenta ona kreće nezapamćeno na predsednika. Pa šta je mislila? Da je predsednik od kartona? Sad je važno da se to sve poveže. Ja moram da kažem u vašoj emisiji da je Dijana Hrkalović nečiji projekat. Nije ona džaba postavljena, ona je bila nečiji projekat. To su možda strane službe. Ona je oterana iz MUP kad je Stefanović bio u Americi. Pa zašto nas prave ludim? Tu je došlo do nekog sukoba i to u ovom momentu sa sigurnošću možemo da tvrdimo - rekao je Spasić i dodao da Hrkalovićeva nakon ovoga neće moći da stekne status svedoka saradnika.

Boža Spasić
foto: Kurir televizija

Nakon hapšenja Hrkalović razmatrana je njena izolacija u samici Centralnog zatvora, međutim, taj vid pritvora se ne preporučuje ukoliko je pritvorenik nervno labilan, a u prilog tome govore i nova saznanja Kurira. Prema navodima našeg izvora, Hrkalović ne samo da je sklona samoubistvu, već je taj čin pokušala u nekoliko navrata i na različite načine.

- Ovo je vrlo ozbiljna tema. Postavlja se pitanje koliko treba vremena da se vrati poverenje u policiju. Načinila je veliku štetu. Vi pre nego što se zaposlite u BIA šest meseci vas proveravaju. Kad sve to saberete, onda se vidi da li ispunjavate uslove, pa vas onda upisuju na kurs, posle kog dobijate sertifikat da ste sposobni za rad na takvoj poziciji i potpisujete da ćete biti lojalni državi. Ona je završila psihologiju i znala je kako da prepakuje svoje psihičko stanje. Uspela je da prevari sistem i psihologa koji radi na takvim proverama - rekao je Spasić u Jutarnjem programu na Kurir televiziji.

Boža Spasić
foto: Kurir televizija

Spasić je istakao da je Dijanin transfer iz BIA u MUP na mesto državnog sekretara jako neuobičajen potez jer na tu poziciju dolaze ljudi iz unutrašnjosti MUP.

- Radila je u BIA odakle je na zahtev ministra unutrašnjih poslova prebačena u MUP. To je vrlo čudno. Bio sam sa Dačićem i pitao sam ga kako je to moguće, a rekao je da nije ni znao to. Došla je u MUP i boravila kao šef, a imala je vrlo blizak odnos sa ministrom. Onda je odjednom sve preskočila i došla na takvu poziciju. Samo ministar može da predloži državnog sekretara. A na čemu je Nebojša Stefanović uopšte procenio da je dobra za tu poziciju? Njemu se sad proteže ime po novinama. Kriv je očigledno za takav skandal. Pa šta misli da sad razmišlja vojska kad stane ispre njih? Sa predsednikom sam razgovarao i rekao mi je da je Nebojša tri puta dolazio i podnosio ostavku. Predsednik nije hteo da se on izvuče već da celo ispitivanje ide po protokolu. To je vrlo pametna politika. U MUP i BIA postoje određeni tragovi i sve može da se vidi, kako je napredovala i ko je njoj pisao preporuke. Svako ko je doprineo da dođe na tu poziciju treba da odgovara i mislim da će se to desiti. Vulin to reorganizuje sad. Kod Dijane se najveći problem dogodio 5. oktobra kad je mafija uspela da vrbuje državnu službu. Ovde je mafija očigledno došla do Dijane i to će se ustanoviti kako. Oni su nju atakovali sa rečima da je jaka, da je boginja, a to jednoj labilnoj ličnosti hrani ego i postaje umišljena - smatra Spasić.

Boža Spasić
foto: Kurir televizija

Nedavno su u javnost procurele "seksi" slike koje je Dijana Hrkalović navodno svoje slike slala ministru i krimosima.

- Ove njene slike što se objavljuju su iz kabineta zamenika ministra unutrašnjih poslova. Prepoznajem taj kabinet. Bio sam tamo. Totalni cirkus je napravljen. Nju je mafija vrbovala i ona radi za mafiju misleći jedno vreme da to ima koristi za državu. Po Beogradu se pričalo da će "Dijana sve da reši" ako treba. Treba ustanoviti sad, ako ona radi za mafiju, šta će onoliko oružje kod mafije? Kako će BIA da uveže sad te stvari, mafija, Dijana i oružje - rekao je Spasić.

Boža Spasić
foto: Kurir televizija

Bivši obaveštajac je istakao da je ovo tek početak i apelovao na građane da imaju poverenja u policiju uprkos ovakvom skandalu.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:40

PSIHOLOŠKI PROFIL DIJANE HRKALOVIĆ: Od tihe studentkinje psihologije do čelične lejdi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track