Najnovije vesti

ĐURIĆ: Napad Đilasovog biltena na sina predsednika šamar je Srbiji
Foto: Zorana Jevtić

potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke

ĐURIĆ: Napad Đilasovog biltena na sina predsednika šamar je Srbiji

Politika
08:49h

BEOGRAD - Divljački napad privatnog Đilasovog biltena na sina predsednika Vučića je šamar celoj Srbiji. Izlišno je objašnjavati da po sredi nije opoziciono delovanje već divljanje po Srbiji veoma opasne privatne kriminalno-medijske hobotnice, smatra Marko Đurić, ambasador Srbije u SAD i visoki funkcioner SNS.

Na delu je pažljivo osmišljeni napad na naše vitalne institucije, ali i na ljudskost, na svaki trag zajedništva i jedinstva u Srbiji, na bazične vrednosti našeg društva. Poternice i mete koje bahati tajkun i kriminalac crta deci predsednika naše zemlje ugrožavaju ličnu bezbednost i dobrobit svih nas.

Radi se o predsedniku Vučiću i o njegovoj porodici, ali radi se i o svim ostalim građanima Srbije. Smatram da je neophodna mobilizacija i jasna i odlučna reakcija nadležnih institucija, stručne i najšire javnosti, kako bi se ova pojava primenom svih zakonitih i raspoloživih sredstava konačno i u potpunosti sasekla u korenu i iskorenila iz našeg društva jednom za svagda, a počinioci iste bili pod hitno privedeni. U našem društvu mora vladati elementarni red i ovakvo neviđeno gaženje osnovnih ljudskih prava i sloboda ne sme dalje biti tolerisano, dodaje on.

Ovo navodim potpuno svestan činjenice da se naša zemlja u prethodnom periodu nalazila na meti neosnovanih kritika vezanih za stanje u medijskoj sferi, ali i poznajući lično stalne žrtve ove harange, za koje znam da bi i da jesu za Srbiju i teže stvari izdržali. Stepen društvene opasnosti od ovakvog divljanja smatram veći od neutemeljenih kritika onih u zemlji i izvan nje koji bi svakako tražili razloga za kritiku, zaključuje Đurić.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja