PETKOVIĆ: Beograd će u Briselu tražiti konkretne poteze za formiranje ZSO
Foto: Printscreen/Pink TV

KANCELARIJA ZA KIM

PETKOVIĆ: Beograd će u Briselu tražiti konkretne poteze za formiranje ZSO

Politika -

BEOGRAD - Beograd će već na prvom sledećem sastanku sa Prištinom u Briselu, zahtevati konkretne poteze za formiranje Zajednice asrpskih opština (ZSO), izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković na sastanku sa austrijskim zvaničnikom Johanesom Ajgnerom (Johannes Eigner).

On je preneo sagovorniku, koji je specijalni poverenik za Zapadni Balkan austrijskoh ministarstva za evropske i medjunarodne poslove da "Priština skodnevno generiše atmosferu nepoverenja stalnim odbijanjem da otpočne proces formiranja ZSO", saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Petković je naveo i da "iz te perspektive treba gledati i na jučerašnju izjavu (kosovskog zvaničnika) Besnika Bislјimija (Bislimi), da neće doći do formiranja ZSO".

Prema njegovi mrečima, to pokazuje da Priština ne želi normalizaciju odnosa "i da sve čini da dijaloga ne bude".

"Bez obzira na to, Beograd će već na prvom sledećem sastanku u Briselu, zahtevati konkretne poteze za formiranje ZSO, što je jasno istakla i Evropska unija", rekao je on.

Naveo je i da Beograd ostaje opredelјen za dijalog sa Prištinom i da smatra da su razgovori "najefikasnija brana eskalaciji medjunacionalnih tenzija i garancija bezbednosti srpskog naroda".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track