PREMIJERKA BRNABIĆ O PLANIRANOM ATENTATU NA VUČIĆA: Nisam rekla ništa novo, to je informacija koju imamo od nadležnih službi
Foto: Printscreen TV Happy

PREMIJERKA BRNABIĆ O PLANIRANOM ATENTATU NA VUČIĆA: Nisam rekla ništa novo, to je informacija koju imamo od nadležnih službi

Politika -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ona nije ništa novo rekla kada je spomenula da je bio planiran atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, već je samo ponovila informaciju koju već imaju nadležne službe u Srbiji.

- Otvaranje spomenika Stefanu Nemanji je bio jedan od događaja koji nama bio najrizičniji, ali najvažnije je to da je čitava atmosfera u društvu, potpomognuta stranim medijima, bila takva da su pripremali ubistvo", rekla je ona za TV Hepi.

Premijerka je ocenila da su mediji ti koji su stvorili atmosferu u kojoj bi atentat na predsednika Srbije "bilo nešto normalno".

"Čitav narativ je bio takav da su Vučić i njegova porodica kriminalci. Takav narativ postoji i danas u odredjenim medijima. Nema nijedne pozitivne vesti o Vučiću niti o našim uspesima", kazala je Brnabić.

Stefanović neće biti zaštićen ukoliko se dokaže da je kriv

Brnabićeva je izjavila da ministar odbrane Nebojša Stefanović neće biti zaštićen, iako je član Srpske napredne stranke, ako se dokaže da je kriv za neko krivično delo. Ona je rekla da stranačka pripadnost neće nikoga zaštiti ako počini ili je umešan u neko krivično delo.

"Naša stranka (Srpska napredna stranka) je jedina u Srbiji koja je uvela politiku da neće biti zaštićenih", napomenula je ona.

Ona je rekla da sada ne može nikoga da optuži ni za šta, jer još uvek nema dokaza od nadležnih službi.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track