03:15

VUČIĆA NE MOŽE DA POBEDI NIKO IZ BIVŠE VLASTI: Obradović otkrio plan za izbore TREBA NAM PATRIOTA KOJI MOŽE DA MU UZME GLASOVE

lider dveri

VUČIĆA NE MOŽE DA POBEDI NIKO IZ BIVŠE VLASTI: Obradović otkrio plan za izbore OPOZICIJA NASTUPA U 3 KOLONE

Politika -

Lider Dveri Boško Obradović smatra da će opozicija na predstojeće izbore izaći u više kolona

- Dilemu smo otklonili i odlučili smo da ne gubimo veme ni sa vlašću ni sa opozicijom i da idemo na izbore. Ako ne bude dogovora sa opozicijom idemo samostalno. Ako ne bude zajedničkog kandidata opozicije ja ću biti predsednički kandidat Dveri Ostalo je još pet meseci i nema vremena za gubljenje - rekao je Obradović u jutarnjem programu Kurir televizije.

Boško Obradović
foto: Kurir televizija

Lider Dveri smatra da će opozicija izaći na izbore u više kolona.

- Jedna kolona će biti kolona obnove Demokratske stranke. Druga je zelena kolona "Ne davimo Beograd" koju prema mom mišljenju podržava Zapad. Treća će biti patriotska kolona u kojoj vidim Dveri - rekao je Obradović i dodao da već godinu dana nema ozbiljnih razgovora u opoziciji.

Lider Dveri smatra da crnogorski recept sa više kolona može da donese prevagu na izborima 3. aprila.

- Postoje birači koji ne vole ideološku papazjaniju. Bolje više kolona da bismo pobedili i to pre svega u Beogradu gde postoji volja da se promeni vlast. Vučića ne može da pobedi niko iz bivše vlasti. Treba nam patriota koji može da uzme Vučićeve glasove. Imam utisak da će svi izaći na izbore. Bojkot je imao neki uspeh jer je pokazao da je Skupština besmislena bez opozicije - rekao je Obradović.

Boško Obradović
foto: Kurir televizija

Lider Dveri se osvrnuo i na dijalog vlasti i opozicije oko poboljšanja izbornih uslova.

- Veoma smo blizu sporazuma koji će poboljšati izborne uslove. Ovih dana očekujemo konačnu verziju sporazuma. Niti smo se grlili i ljubili niti je bilo povišenih tonova. Mi smo kao opozicija povukli neke svoje crvene linije. Tražili smo neku vrstu nadzornog tela koje će kontrolisati ceo predizborni proces. Videćemo kao će to izgledati u praksi - rekao je Obradović.

Boško Obradović
foto: Kurir televizija

Lider Dveri je naglasio da su ljudi koji se 30 godina bave politikom dosegli zenit i da građani žele da vide nova lica na političkoj sceni.

- Predizborni program Dveri biće fokusiran na životne teme. Kako sprečiti mlade da idu iz zemlje? Kako da vazduh u Beogradu bude boljeg kvaliteta? Kako da smanjimo akcize na gorivo? Svaki đak treba da dobije 100 evra u septembru. Bez obzira na broj kolona opozicija treba da sarađuje. Trideset godina se vrte neke iste face. Treba da dođe neko nov - rekao je Obradović.

NADA ne želi da sarađuje sa strankama bivše vlasti

Miloš Parandilović iz POKS-a najavio je da će koalicija NADA izaći na predstojeće izbore.

- Otvoreni smo za sve nacionalne i demokratske snage, ali ne i za restove bivšeg režima koji očekuju da im Evropa donese promene i koji su nam podjednako daleko kao i vlast. Sa njima nemamo ništa zajedničko, ali to ne znači da sa njima ne možemo sarađivati oko kontrole izbornog procesa - rekao je funkcioner POKS-a.

Parandilović je naglasio da NADA izlazi na izbore uprkos izbornim uslovima.

- Treba priznati da režim ne možemo oboriti preko noći. Izlazimo na izbore uprkos izbornim uslovima. Moramo da mobilišemo sve snage da se suprotstavimo režimu - rekao je Parandilović.

01:53

Miloš Parandilović iz POKS-a najavio je da će koalicija NADA izaći na predstojeće izbore.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track