03:46

ALBANSKA MAFIJA STOJI IZA PROTESTA PROTIV SRBIJE U NJUJORKU: Hoće uz pomoć Hrvata da skrenu pažnju sa suđenja vođama OVK u Hagu

ALBANSKA MAFIJA STOJI IZA PROTESTA PROTIV SRBIJE U NJUJORKU: Hoće uz pomoć Hrvata da skrenu pažnju sa suđenja vođama OVK u Hagu

Politika -

Albanska dijaspora u saradnji s hrvatskom i bošnjačkom zajednicom u SAD organizovaće protest 28. oktobra ispred Konzulata Srbije u Njujorku.

Organizator su saopštili da se protest odnosi na "podizanje glasa" protiv Srbije koja je "počinila zločine" na Balkanu pokušavajući da izgradi "dugogodišnji hegemonistički san" o velikoj Srbiji.

- Te grupe koje sebe nazivaju dijasporom su i te kako povezane. Pomagale su tokom sukoba u Hrvatskoj i BiH i kasnije na KiM i vidi se njihova povezanost kad je u pitanju anitsrpsko delovanje. Višegodišnje je delovanje da se izmeni istina i da se samo srpska strana okrivi za zločine. Kurti je od dolaska na vlast počeo da gura laž o masovnom silovanju Albanki i sad stvara politički ambijent koji prenosi na međunarodni plan - rekao je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun u jutarnjem programu Kurir televizije.

Milovan Drecun
foto: Kurir televizija

Drecun smatra da je posredi pokušaj Prištine da marginalizuje proces protiv vođa OVK koji uskoro počinje u Hagu.

- Ovakvim pričama žele to da sakriju. Žele pažnju američke javnosti koja je uvek na strani Albanaca zbog albanskog lobiranja. Iza svega stoji albanska mafija. Ta nazovi dijaspora je tokom rata snabdevala OVK sofisticiranim oružjem među kojima su bili i snajperi. Atlantik brigada se borila na karauli Gorožup kad su pokušali na Paštriku da uđu kopneno na KiM. Sada traže da Srbija bude osuđena zbog fašizma. To je gebelovski način pokušaja prekrajanja istine - rekao je Drecun.

Milovan Drecun
foto: Kurir televizija

Slične proteste prema njegovim rečima verovatno možemo očekivati i u drugim zemljama.

- Pokušaće da organizuju slične proteste svuda gde žive Albanci ako ovaj u Njujorku bude medijski ispraćen. Lažna država Kosovo je stvorena zahvaljujući Americi. Ovo je pokušaj da se kompromituje ekonomski napredak i jačanje međunarodnog položaja Srbije - navodi Drecun.

Naglašava da odgovor Srbije mora da bude sistematski.

- Mora dugo da se radi na tom. Potisli smo u drugi plan etničko čišćenje u Hrvatskoj i BiH i sada zloupotrebljavaju naše ćutanje. Dosta se promenilo dolaskom SNS na vlast. Predosetio sam ovakav scenario i pisao sam predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić i predložio formiranje državnog tima koji će raditi na međunarodnoj prezentaciji zločina OVK. Kampanja mora da bude prisutna i u SAD. Istina je jedini odgovor. Laž je naprisutnija u vodećim zapadnim zemljama gde smo stalno negativno okarakterisani - rekao je Drecun.

Milovan Drecun
foto: Kurir televizija

Jedini odgovor Srbije treba da bude istina.

- Ovo je borba za istinu. Albanci idu sa lažnim predstavljanjem onoga što se desilo. Tvrde da je 20.000 žena silovano, ali prijavilo se samo nekoliko njih, a i za njih se ne zna ko ih je silovao. Ta kampanja njihove dijaspore će samo da se širi. OVK je i stvorena iz albanske dijaspore koja je morala da da jednu mušku glavu i novac. Agresivni su u predstavljaju laži i to im prolazi. Naš jedini odgovor je istina koja je na našoj strani - naglasio je Drecun.

Milovan Drecun
foto: Kurir televizija

Žestoka poruka srpskom košarkašu koji igra za reprezentaciju LAŽNE DRŽAVE

Drecun se osvrnuo i na slučaj srpskog košarkaša Mikaila Tmušića (28) koji igra za reprezentaciju lažne države Kosova!

- Nije dobro da bilo koji Srbin na bilo koji način prizna samoproglašenu državu Kosovo. Vodimo tešku borbu da sprečimo otcepljanje. Ne smemo da se odričemo svog korena na bilo koji način i da priznamo albansku državu kojoj je cilj da protera sve Srbe. Tako se odričete nacionalnog identiteta i onoga što jeste - rekao je Drecun u jutarnjem programu Kurir televizije.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:51

SVE O LOBIRANJU, DRECUN I VUKOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Lobiranje je jezik Zapada, a Kosovo najskuplji projekat 21. veka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track