PRIŠTINA SPREMA NOVI UPAD NA SEVER KOSMETA: Vučić ZABRINUT otkrio da će 6. novembra pokušati da zauzmu Valač
Foto: TV Pink Printscreen

loše vesti

PRIŠTINA SPREMA NOVI UPAD NA SEVER KOSMETA: Vučić ZABRINUT otkrio da će 6. novembra pokušati da zauzmu Valač

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju javnosti nakon sastanka sa predsetavinicima SPS, a zamoljen da prokomentariše komentare i pretnje tzv. Prištinskih vlasti i nepoštovanje Briselskog sporazuma rekao je da je zabrinut.

- Veoma sam zabrinut zbog njihovih reči. Za njih ne važi pravni akti - rekao je predsednik.

Odgovarajući na pitanje novinara, Vučić je rekao da neki čekaju iz određenog razloga 6. novembar. Dodaje da planiraju da zauzimaju Valaču u narednom periodu, kao i da bi to bile katastrofalne i užasne vesti za celokupan naš narod, ali takođe, dodaje da nije siguran da bi to bile i dobre vesti za njih.

Neko ko želi takve stvari da čini, mora dobro da razmisli. U svakom slučaju, nisam srećan zbog takve situacije, mi nemamo kud - rekao je Vučić.

Kako kaže, zato je važan Briselski sporazum, i dodaje da, ako misle da njima to odgovara, kaže, plaši se da su se prevarili. Kod nas su dolazili njihovi ministri i nije bio nikakav problem. Da su me pitali rekao bih da ne vidim problem da učestvuju na takmičenju, ne mogu da ulazim u svaki detalj uvek, ali hvala Nemačkom amabasadoru što nas je upozorio, zato ćemo insistirati na inicijativi Otvoreni Balkan - rekao je Vučić.

Kurir.rs

00:25

IMAĆEMO VEĆE PLATE I PENZIJE: Lepa najava predsednika Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track