04:38

DAČIĆ OTKRIO DETALJE IZBORNOG DOGOVORA SA SNS: Nezadovoljna još samo Đilasova i Jeremićeva KALIMERO KOALICIJA

lider socijalista

DAČIĆ OTKRIO DETALJE IZBORNOG DOGOVORA SA SNS: Nezadovoljna još samo Đilasova i Jeremićeva KALIMERO KOALICIJA

Politika -

Lider socijalista Ivica Dačić rekao je danas da je na sastanku SNS i SPS dogovoreno formiranje radne grupe koja će ubuduće koordinirati njihove predizborne aktivnosti.

- Jedan od zaključaka sastanka je da bar jednom mesečno imamo sastanke na visokom nivou. Aleksandar Vučić je predložio i da osnujemo radnu grupu koja bi koordinirala naše aktivnosti i bavila se rešavanjem problema na terenu - rekao je Dačić u jutarnjem programmu Kurir televizije.

Ivica Dačić
foto: Kurir televizija

Dačić se osvrnuo i na nedavni istup poslanika socijalista Tome Fila koji je u jednoj emisiji rekao da će SPS ući u vladu sa opozicijom ako na izborima pobede Vučića.

- Fila je pogrešno protumačen. On inače nije profesionalni političar nego advokat. Na moju molbu je pristao da bude poslanik jer je čovek od ugleda koji je branio naše ljude u Hagu. Ne gledam N1, ali sam hteo da vidim šta je pričao. Fila je branio Vučića. Ovakve šumove treba otklanjati jer unose konfuziju. Treba emitovati jedinstvo naših stranaka - dodao je Dačić i naglasio da je "glupo pričati" o tome da SPS hoće da sruši Vučića.

Ivica Dačić
foto: Kurir televizija

Na jučerašnjem sastanku je prema njegovim rečima bilo reči i o zajedničkom predsedničkom kandidatu.

- Bilo je reči o zajedničkom nastupu i zajedničkom predsedničkom kandidatu. Imamo postignut dogovor o izborima. Vučić je zajednički kandidat. Radna grupa će pripremiti programski dokument. Dogovorili smo se da ćemo u opštinama gde smo do sada sarađivali nastaviti saradnju i posle izbora. Ako imamo zajedničku listu na republičkom nivou treba da taj princip bude i u Beogradu - rekao je lider socijalista.

Ivica Dačić
foto: Kurir televizija

Dačić je osvrnuo i na najave da će opozicija izaći na izbore u više kolona.

- Nek izađu u koliko god hoće kolona. Ovo je opozicija kakva se poželeti mže za jednu vladajuću stranku. Nemam nikakve dileme da imaju određeni procenat. Niko ne kaže da ne treba da uđu u parlament. Pobeda se ne dobija sa 10 odsto. Mi ne diskutujemo sa nekim programima, a ni opozicija između sebe ne kalkuliše sa programskim sličnostima, nego gledaju ko će koga da uhvati da uđu u koaliciju. Saša Radulović ne pravi koaliciju jer su procene da će imati tri odsto. DSS i POKS imaju koaliciju NADA koja će verovatno proći tri odsto. Dijalog sa opozicijom smo vodii do kraja. Nezadovoljne su samo još Jeremićeve i Đilasove grupacije iliti Kalimero koalicija. Nezadovoljni su jer nisu prihvaćeni njihovi zahteve da bude osnovano ministarstvo za izbore i slično - rekao je Dačić.

Kurir.rs

Bonus video:

01:02

POSTIGNUT NAČELNI DOGOVOR! DAČIĆ: Potpisivanje se očekuje naredne nedelje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja