POSLANICI O PULENU VUKA JEREMIĆA: Borislav Novaković izgleda dolazi na posao iz Soluna kao što je onomad glasao iz Soluna
Foto: Beta/ Dragan Gojić

posle pisanja kurira

POSLANICI O PULENU VUKA JEREMIĆA: Borislav Novaković izgleda dolazi na posao iz Soluna kao što je onomad glasao iz Soluna

Politika -

Nakon otkrića Kurira da Borislav Novaković, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Vuka Jeremića u Novom Sadu, punih devet godina nije dolazio na posao u novosadskoj gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije a primao je uredno platu, reagovali su brojni poslanici i osudili takav odnos prema državi i poslu u državnoj upravi.

Poslanik SNS Vladimir Orlić kaže da “ti veliki lideri iz Đilasovog i Jeremićevog bivšeg režima sve u životu rade na način kako su radili dok su bili na vlasti".

Vladimir Orlić
foto: Kurir

- Novaković koji je nekada “glasao” iz Soluna, sad godinama i na posao svaki dan “ide” iz Soluna, izgleda. Zato i ne čudi što gazde ove ekipe danas narodu nude jedino da nas vrate u prošlost. Bolje od toga oni ne znaju ništa - poručio je on.

I njegov kolega iz skupštinske klupe Aleksandar Marković poručuje da je Novaković čovek koji iza sebe ima pozamašan broj afera, te da ne čudi i ova najnovija.

Aleksandar Marković SNS
foto: Marina Lopičić

- Od čuvenog glasanja iz Soluna, po čemu je dobio i nadimak Bora Solunac, do raznih finansijskih malverzacija dok je obavljao funkcije u novosadskoj gradskoj vlasti. S druge strane, ovo nam govori i o tome kakav odnos imaju bivši dosovci prema radnom mestu, državnoj upravi, ali i građanima. Ako se ispostavi da su ovi navodi tačni, a ubeđen sam da jesu, treba hitno pokrenuti postupke protiv Novakovića - naglašava on.

Žika Gojković iz POKS smatra da je neverovatno da čovek prima platu devet godina, koju plaćaju svi poreski obveznici, a da u tom periodu se ni jednom nije pojavio na poslu.

Žika Gojković
foto: Dragana Udovičić

- Ipak, ne sumnjam u takvu informaciju, jer se radi o čoveku za čije ime se vezuju mnoge afere. U isto vreme, on je visoki funkcioner stranke Vuka Jeremića, koja se zalaže za revanšizam prema svima, koji su se ogrešili o državne finansije. Eto mu prilike da sa tim istim revanšizmom krene od svojih ljudi. Takođe, ovo ne bi moglo da traje toliko dugo, da ga neko iz verovatno starih veza iz gradske uprave nije pokrivao. U svakom slučaju žalosno i licemerno, kako za njega, tako i za stranku koju predstavlja - ocenio je Gojković.

Kako je Kurir objavio, Borislav Novaković punih devet godina ne dolazi na posao, a uredno prima platu od čak 78.500 dinara mesečno. On je tako za taj period "zaradio" oko 8,5 miliona dinara iz gradske kase, kao zaposleni u gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije u Novom Sadu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track