SASTANAK STEFANOVIĆA I AKARA U ANKARI: Saglasili se o izuzetno dobrim odnosima Vučića i Erdogana
Foto: Ministarstvo Odbrane

evo o čemu su razgovarali

SASTANAK STEFANOVIĆA I AKARA U ANKARI: Saglasili se o izuzetno dobrim odnosima Vučića i Erdogana

Politika -

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, koji boravi u zvaničnoj poseti Turskoj, sastao se danas u Ankari sa ministrom nacionalne odbrane Republike Turske Hulusi Akarom. Dvojica ministara razgovarala su o saradnji dveju zemalja u oblasti odbrane i mogućnostima njenog daljeg unapređenja, posebno u vojno-vojnom i vojnoekonomskom segmentu.

Stefanović i Akar su se tokom razgovora saglasili da izuzetno dobri odnosi dvojice predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana predstavljaju veliki potencijal i osnov za dalji razvoj saradnje dva ministarstva.

Nebojša Stefanović, Turska
foto: Ministarstvo Odbrane

Ministar Stefanović je, podsećajući da je Turska jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera naše zemlje i da kontinuirano raste priliv direktnih turskih investicija u Srbiju, izrazio opredeljenje naše zemlje za ostvarivanje intenzivnije vojne saradnje, posebno u vojnoekonomskom i vojno-vojnom segmentu.

Nebojša Stefanović, Turska
foto: Ministarstvo Odbrane

On je istakao da je učešće u zajedničkim vojnim vežbama odlična prilika za razmenu iskustava i znanja dve vojske i kao primer naveo predstojeću zajedničku padobransku obuku specijalnih jedinica u Turskoj, ali i izrazio očekivanje da će pripadnici Turskih oružanih snaga uzeti aktivnije učešće u vežbama koje organizuje Vojska Srbije.

Nebojša Stefanović, Turska
foto: Ministarstvo Odbrane

Ministar Akar se zahvalio Stefanoviću na poseti Turskoj, ističući da upravo ovakvi razgovori doprinose iznalaženju modaliteta saradnje koji su od interesa za oba naroda. On je ocenio i da su odnosi naših zemalja važni kako za stabilnost celog regiona, tako i za njegov ekonomski i sveukupni razvoj.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track