03:12

ĐURIĆ UŽIVO IZ NJUJORKA: Albanci mogu da protestuju ovde, niko ih ne maltretira kao što su oni Srbe

ambasador srbija u sad

MARKO ĐURIĆ O NOVIM PROVOKACIJAMA PRIŠTINE: Albanci su NERVOZNI! Njihov glas se daleko manje čuje

Politika -

Marko Đurić, ambasador Srbije u SAD uključio se u program emsije "Usijanje" na Kurir televiziji, gde je govorio o protestima koje organizuju Albanci u Americi.

Prištinski političari i albanski lobisti konstantno pokušavaju da na svakom koraku predstave Srbiju kao glavnog krivca za sva nedela na Kosovu i Metohiji, ali i u regionu.

Marko Đurić
foto: Kurir TV

Albanski lobisti organizuju proteste u SAD kojima će se pridružiti i bošnjačka i hrvatska zajednica, a Đurić je naglasio da među Albancima vlada velika nervoza, koja je razumljiva.

- Svako ima pravo da protestuje, u Njujorku mogu mirno da protestuju, ovde nema jedinica ROSU, niko neće da ih maltretira. Na protestu ispred konzulata Srbije se okupilo značajno manje ljudi nego na proslavi 140 godina diplomatksih odnosa Srbije i SAD, poruke prijateljstva su bile odlične - rekao je Đurić.

Marko Đurić
foto: Kurir

On je dodao da Srbija na svaki mogući način postaje sve snažnija i da se od međunarodne zajednice očekuje da ispuni svoje obaveze.

- Razumem nervozu koja vlada među Albancima, ovde se više ne čuje samo njihov glas, samo u proteklih par dana sreo sam se sa 9 kongresmena, a drugo, Srbija na svaki način snaži, otuda mržnja prema Vučiću, ali to ne treba da nas brine. Mi ovekujemo od međunarodne zajednice da ispuni svoje obaveze, Srbija će svoje ispuniti, ali ne treba o tome da razmišljamo ako se omogući sprovođenje Briselskog sporazuma, problem je što se ćuti pred izjavama predstavnika u Prištini da neće da ispune sporazum - izjavio je Đurić.

00:59

SIMEUNOVIĆ O PROTESTIMA U NJUJORKU: Miriše sve na Kurtija, ali je to po njega loš znak!

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:51

SVE O LOBIRANJU, DRECUN I VUKOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Lobiranje je jezik Zapada, a Kosovo najskuplji projekat 21. veka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track