00:44

MINISTAR NEDIMOVIĆ U FARMERKAMA NA DOČEKU KRIVOKAPIĆA: To jeste poruka Beograda, ali je nečim uslovljena

prva zvanična poseta

VAŽNO DA SE SRBIJA I CRNA GORA BRATSKI IZMIRE Za doček Krivokapića u farmerkama zaslužan i Kurti? DOBIO JASNU PORUKU ČIM JE SLETEO

Politika -

Dolazak premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića u dvodnevnu posetu Beogradu mogao bi da bude početak boljih odnosa dve bratske države.

To je inače njegova prva zvanična poseta Srbiji tokom koje će sa najvišim srpskim zvaničnicima razgovarati o jačanju bilateralne saradnje posebno na ekonomskom planu, situaciji u regionu i procesu evrointegracija.

- Drago mi je zbog posete i smatram da je trebalo da bude realizovana i ranije. Problemi postoje, ali postoji i saradnja. Srbija i Crna Gora jesu živele u zajedničkoj državi, mnogo duže su živele odvojene, ali su bratske zemlje. Problemi su postojali i pre Krivokapića, a postojaće i posle njega. Simbolički je ovo važno. Krivokapić je dolaskom na mesto predsednika vlade možda trebalo prvo da dođe u Beograd, ali to je pitanje politike. Njegova koalicija je pobedila glasovima Srba - rekao je Milan Gulić iz Instituta za savremenu istoriju u jutarnjem programu Kurir televizije.

istoričar
foto: Kurir TV

Istoričar Marko Aleksić smatra da je sve što dolazi iz Crne Gore u Srbiju i obrnuto dobrodošlo.

- Krivokapić duguje srpskim strankama svoju pobedu i zaslužuju veće ušešće u vlasti. Nije se do kraja napravio otklon prema jednom delu naših odnosa. Naš ambasador se recimo još nije vratio. To su sve posledice politike Mila Đukanovića - rekao je Aleksić.

istoričar
foto: Kurir TV

Gulić navodi da Krivokapić nikako ne sme da dozvoli da se rasplamsa politika Mila Đukanovića.

- Ne morate da pošaljete čestitku novoj vlasti u Prištini. Dozvolio je da sve što je DPS rasplamsavao poslednjih godina ponovo oživi - dodao je Gulić i naveo da ne sme da se dozvoli da vozila sa srpskim tablicama ponovo imaju problem u Crnoj Gori.

Važno da se izmirimo

Đorđe Andrić smatra da se neće ništa promeniti nakon posete Zdravka Krivokapića Beogradu.

- Neće se ništa krunski desiti, ali neće ništa biti ni gore. Važno je da se izmirimo i da se neki odnosi pomire. Crna Gora će se svakako pomiriti i neće biti mesta za one koji su je svađali - rekao je glumac u uključenju u jutarnji program Kurir televizije.

Andrić se osvrnuo i na činjenicu da je Krivokapića na aerodromu dočekao potpredsednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i to u farmerkama.

- Bilo je sporadičnih reakcija u Crnoj Gori, očigledno je u pitanju izvesna poruka zvaničnog Beograda. Ne možemo ni osuđivati previše takvu vrstu poruke s obzirom na sve ranije izjave zvanične Podgorice u odnosu na Beograd u proteklom periodu - rekao je Andrić.

Ukazao je i na činjenicu da je Demokratski front imao 135.000 glasova na izobrima, a nema ni jednog predstavnika u vladi.

- Važno je da to više nije vlada Duška Markovića i Mila Đukanovića, ali mora biti bolja ili je neće biti - rekao je Andrić.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:45

HABJANOVIĆ ĐUROVIĆ: Amfilohije vodio narod onako kako su to činili Petar Cetinjski i Vasilije Ostroški

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track