Najnovije vesti

Ni Mali nije priznao Kosovo
Foto: Reuters

Još jedno lažno priznanje

Ni Mali nije priznao Kosovo

Politika
Ta afrička država upozorava da "svetom kruži" lažni dokument o tome

BAMAKO - Republika Mali ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, saopštio je predsednički kabinet te afričke države demantujući medijske navode o priznanju i upozoravajući da "svetom kruži" lažni dokument o tome.

U saopštenju je navedeno da se pojavio dokument koji kruži svetom, a u kojem piše da je "Mali priznao Republiku Kosovo", prenosi RTS.

"Želimo kategorički da demantujemo takvu neistinu koja preti da ukalja sliku Malija", navodi se u saopštenju, koje prenosi agencija Sinhua.

"U skladu s tim, predsedništvo Malija želi da obavesti i svoju i međunarodnu zajednicu da predsednik još nije potpisao nikakav dokument kojim priznaje Republiku Kosovo i zadržava pravo da preduzme odgovarajuće mere da identifikuje i kazni autore lažnog dokumenta", zaključeno je u saopštenju.

Pre nekoliko dana pojavila se vest da je Mali priznao nezavisnost Kosova i da je pisani dokument o tome na konferenciji za novinare u Prištini predstavio zamenik predsednika kosovske vlade Bedžet Pacoli.Inače, nije prvi put da Pacoli tvrdi da je neka zemlja priznala nezavisnost Kosova, a da se kasnije ispostavi da njegove tvrdnje nemaju osnova.

Tako je na posebno organizovanoj konferenciji za novinare u februaru, na dan jednostrano proglašene nezavisnosti, saopštio da je Uganda postala 88 zemlja koja je priznala Kosovo, što je odmah demanotvao tadašnji šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

Pacoli je tvrdio i da je Nigerija, priznala Kosovo još u septembru 2011. godine, što je Jeremić takođe demantovao.Oman i Gvineja Bisao, takođe su, u septembru prošle godine demantovali vest o priznavanju Kosova.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...