PRIVEDENA AIDA ĆOROVIĆ: Gađala mural Ratka Mladića u Beogradu, prethodno kupila paket u marketu
Foto: Ana Paunković

beograd

PRIVEDENA AIDA ĆOROVIĆ: Gađala mural Ratka Mladića u Beogradu, prethodno kupila paket u marketu

Politika -

Manji incident je izbio danas u Beogradu na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića, kada je aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović, gađala mural Ratka Mladića, jajima.

Mural je inače nedavno osvanuo na tom mestu

Ćorović je privedena zbog ovog incidenta.

1 / 5 Foto: Ana Paunković

Za danas je inače bio najavljen skup uklanjanja murala Mladića, koji je zabranjen od strane policije.

- Procene PU za grad Beograd i naređenje ministra Vulina su se pokazale istravnom i zabranom svih skupova očuvan je javni red i mir - saopšteno je iz MUP-a.

Pre incidenta, Aida Ćorović je ušla u obližnji market i kupila paket jaja, a zatim prišla muralu i gađala ga, piše FoNet.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić 8. juna 2021. osuđen je pravosnažno na doživotni zatvor zbog genocida, zločina protiv čovečnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja tokom rata u BiH 1992-1995. Žalbeno veće Haškog tribunala potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Mladić proglašen krivim po deset tačaka optužnice – za učešće u genocidu u Srebrenici, progon, istrebljenje, ubistvo, deportaciju stanovništva, prisilno premeštanje stanovništva, terorisanje stanovništva, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca. Žalbeno veće nije usvojilo žalbu Tužilaštva da Mladić bude proglašen krivim za genocid u šest opština u BiH – Sanski Most, Vlasenica, Foča, Kotor Varoš, Ključ i Prijedor – za šta je prvostepenom presudom bio oslobođen.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track