PREDSEDNIK VUČIĆ U NOVOM SADU: Ovo će biti najveća i najznačajnija fabrika u Srbiji! Biće i novih radnih mesta (FOTO)
Foto: Printscreen/TV Pink

obilazak

PREDSEDNIK VUČIĆ U NOVOM SADU: Ovo će biti najveća i najznačajnija fabrika u Srbiji! Biće i novih radnih mesta (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovuje danas svečanosti povodom završetka prve faze radova na izgradnji druge fabrike kompanije Continental Automotive Serbia u Novom Sadu

Kako je najavila služba za saradnju sa medijima predsednika, u cilju očuvanja zdravlja svih gostiju i učesnika događaja i prevencije širenje virusa kovid-19, predviđeno je da sve zvanice imaju digitalni zeleni sertifikat.

Za one zvanije koje to nemaju, na samoj lokaciji biće omogućen brzi test na kovid-19.

1 / 17 Foto: Kurir

- Ovo će da bude najveća i najznačajnija fabrika u Srbiji, svakako će biti i najveći izvoznik iz Srbije i sa najvećim doprinusom bruto domaćeg proizvoda u Srbiji. Za manje od godinu dana biće konačno završena - rekao je predsednik.

Kako je Vučić naveo biće i novih radnik mesta, oko 600 minimalno. Suština je u vrednosti koju stvara. Svaki automobil imaće "Kontinetalove" displejeve. Biće sve napravljeno u Srbiji.

- Molio sam naše prijatelje iz Nemačke, stavili su srpsku zastavu i nemačku jelku kao njihov simbol. Ja ih molim da sledeću fabriku otvore u Nišu, jer mora da bude veliki univerzitetski centar. Oni naravno ne mogu to još ne mogu da potvrde, a ja sam se borio i znam da su oni svojevremeno gledali taj Niš i videćemo u narednih godinu dana oće li biti šanse za Niš - naveo je predsednik i dodao:

Čestitam i ljudima u Novom Sadu, od ovoga će i Novi Sad da ima ogromne koristi Vojvodina cela, Srbije cela, mnogo više novca u budžetu i time ako oni dođu od vrednosti od milijardu to je 2 odsto od BDP-a, ako dođu do vrednosti od 2 milijarde to je onda duplo viši procenat. Ovo je mesto budućnosti za Srbiju, fantastično mesto. I ja sam zahvalan našim nemačkim prijateljima na svemu što su uradili - rekao je u obraćanju medija predsednik Vučić, ali i obilasku radova.

Aleksandar Vučić, Kać
foto: Printscreen/TV Pink

Nakon obilaska radova javnosti su se obratili Direktor fabrike "Kontinental Automotiv Srbija" Lučijan Marđineanu, generalni direktor fabrike Saša, Ćoringa, direktor "Kontinentalove poslovne jedinice" Frank Rabe, ambasador Nemačke u Srbiji, Tomas Šib.

- Kada smo pre samo nekoliko meseci otvarali prvi proizvodni pogon Kontinentala uvek smo govorili o nečemu što tek dolazi. Danas ste mogli da vidite završetak radova prve faze. Ovo će biti najznačajnija fabrika po vrednosti koju će jedna fabrika da stvori. Njen izvoz biće najveći u poređenju sa svim fabrikama koje imamo u Srbiji Ovo je visokotehnološka mega fabrika, verujemo da ćemo ih imati još ovde u našoj zemlji - naveo je predsednik.

Predsednik se zahvalio nemačkim prijateljima iz Kontinentalu.

1 / 5 Foto: Printscreen/TV Pink

- Hvala Vama dragi Saša što ste se borili za svoju Srbiju. Mi još mnogo toga očekujemo ovde u Novom Sadu. Za nas je mnogo važno ovo što se ovde dešava, i kada to kažem a to je da očekujem da će velike promene da nastupe zbog onoga što se radi ovde - rekao je Vučić.

- Moraćemo da budemo prvaci u Evropi. Zato ćemo morati da menjamo zakone. Te promene su tu koliko sutra. Obećavam vam javno i transparentno još veću podršku države, ukoliko za godinu dana sledeći pogon otvorite u Nišu - rekao je Vučić i još jednom uputio zahvalnost.ć

Vučić je nakon toga odgovarao na pitanja novinara:

- O poseti Gabrijela Eskobara, Bosni i Hercegovini to najbolje da pitate američkog zvaničnika šta on misli o toj poseti i njenim rezultatima.

- Srbija za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma,i ne postoji drugi, ne postoji izvorni i neizvorni. Postoji jedan jedini tekst Dejtonskog sporazuma, nikada nije menjan - rekao je predsednik i dodao:

- Erdogan on je rekao da će doći u Beograda, nikada mi nije teško da odem u Istanbul ili Ankaru. Neću komentarisati njegove poslednje izjave o BiH i regionu - rekao je Vučić.

- To što se dogodilo Marku Ivasu to je užas, krivična prijava to što vam se ne dopada to što je on izgovorio, ali i to će biti proglašeno kao najveće demokratsko pravo.. Srećan sam što takve stvari u Srbiji nisu moguće. Da se zbog drugačijeg mišljanja podnosi krivična prijava - kaže predsednik.

Komentar povodom incidenta kod murala Ratku Mladiću

- Žao mi je što niste dobili informciju taj mural je uništen. Što demantuje sve ono što ste rekli da je policija štitila mural, da je štitila mural niko ga ne bi uništio. Policija nije štitila mural, nego građane. Da to policija nije uradila, danas biste uradili a zašto policija nije zaštitila kad se znalo da će doći do fizičkog kontakta - naveo je predsednik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track