Samoopredeljenje hapsi Tačija i Mimozu

Osvanuli leci u Prištini

Samoopredeljenje hapsi Tačija i Mimozu

Politika -
Leci su postavljeni na vidljivim mestima i u njima piše da je kosovska policija dobila nalog za hapšenje premijera i trojice njegovih saradnika zato što "postoji osnovana sumnja da su delovali u suprotnosi sa interesima građana"

PRIŠTINA - U Prištini su osvanuli leci s "nalogom" za hapšenje kosovskog premijera Hašima Tačija, zamenice premijera Mimoze Kusari Ljilja i ministara finansija i ekonomskog razvoja Bedri Hamze i Besima Bećaja.

Kosovska policija je pre nekoliko trenutaka saopštila da je tokom noći uhapsila dvojicu aktivista pokreta "Samoopredeljenje" koji su na vidljivim mestima postavljali letke sa falsifikovanim oznakama kosovske policije i tužilaštva.

Kako prenosi portal koha.net, leci su postavljeni na vidljivim mestima i u njima piše da je kosovska policija dobila nalog za hapšenje premijera i trojice njegovih saradnika zato što "postoji osnovana sumnja da su delovali u suprotnosi sa interesima građana".

Optuženi su za uništavanje privrede kroz prodaju javnih preduzeća kao što su Pošta i Telekom, Distribucija u okviru KEK-a i za spremnost da likvidiraju preduzeće Trepča.

Pokret "Samoopredeljenje" je i ranije izvodio ovakve akcije.

Aktivisti uhvaćeni

Kosovska policija saopštila je danas da je uhvatila aktiviste Samoopredeljenja koji su u Prištini delili letke na kojima je ispisan navodni nalog za hapšenje premijera Kosova Hašima Tačija, zamenice premijera Mimoze Kusari Ljilja i ministara finansija i ekonomskog razvoja Bedri Hamze i Besima Bećaja.

Policija navodi da je sinoć uhvatila aktiviste pokreta Samoopredeljenje kako dele letke sa falsifikovanim saopštenjima kosovske policije i tužilaštva. Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track