03:20

ŽESTOKA SVAĐA MLADIĆEVOG ADVOKATA I BALŠE BOŽOVIĆA

obračun

ŽESTOKA SVAĐA MLADIĆEVOG ADVOKATA I BALŠE UŽIVO U EMISIJI: Plaćenici, petokolonaši i neznalice MURAL USIJAO ATMOSFERU! (VIDEO)

Politika -

Za Branka Lukića, advokata generala Ratka Mladića, on je oličenje časti srpskog oficira, dok je za Balšu Božovića reč o kukavici i najtamnijoj ličnosti u istoriji naroda.

Gosti Usijanja na Kurir televiziji od početka emisije imali su različite stavove, a strasti su se u naredih pola sata dodatno rasplamsale.

Božović je, između ostalog, Lukića optužio za curenje dokaza iz Tužilštva za ratne zločine u slučaju Žute kuće, prebacivanja odgovornosti u slučaju Nasera Orića koje je prouzrokovalo njegovo puštanje i ubistva svedoka koji su bili optuženi za ratne zločine pred Haškim tribunalom iz OVK.

"Odakle su cureli dokazi? Od vas nacionalista koji ste to znali sve vreme", rekao je Božović, a Lukić je odgovorio da je moglo da curi samo od njih.

"Ja sam advokat jednog čoveka, ne politike", odgovorio je Lukić, a na konstataciju Božovića da su mnogi iz antihaškog lobija plaćeni za jučerašnje delanje u Molerovoj, Lukić odgovorio da su plaćeni i Nataša Kandić i njena organizacija.

"Znači, i vi ste plaćeni sa strane?", pitao je Božović i dobio odgovor UN.

"Priznajete da vas plaća Savet bezbednosti UN, uzimate pare za sud koji ne priznajete i izgubili ste jer niste bili u pravu. Uzimate apanažu, što ne vratite pare i kažete da ne priznajete sud", prokomentarisao je bivši član DS:

"Ali ja nisam nevladina organizacija koja rovari protiv ove države", naglasio je Lukić, i dodao da Božović rovari protiv države.

"NVO organizacije neko plaća, ali znamo da je civilni centar jedan podrivački faktor", kaže Lukić i dodaje da je Božović neznalica.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić 8. juna 2021. osuđen je pravosnažno na doživotni zatvor zbog genocida, zločina protiv čovečnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja tokom rata u BiH 1992-1995. Žalbeno veće Haškog tribunala potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Mladić proglašen krivim po deset tačaka optužnice – za učešće u genocidu u Srebrenici, progon, istrebljenje, ubistvo, deportaciju stanovništva, prisilno premeštanje stanovništva, terorisanje stanovništva, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca. Žalbeno veće nije usvojilo žalbu Tužilaštva da Mladić bude proglašen krivim za genocid u šest opština u BiH – Sanski Most, Vlasenica, Foča, Kotor Varoš, Ključ i Prijedor – za šta je prvostepenom presudom bio oslobođen.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:32

VUČIĆ O MURALU RATKU MLADIĆU: Policija štitila građane od međusobnog sukoba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track