03:02

VESIĆ OŠTRO! ĐILAS I ŠOLAK HOĆE NA VLAST PREKO MEDIJA: Njihova jedina politika je negiranje svega što se radi ODMAH POKREĆU HAJKU

MEHANIZAM

VESIĆ OŠTRO! ĐILAS I ŠOLAK HOĆE NA VLAST PREKO MEDIJA: Njihova jedina politika je negiranje svega što se radi ODMAH POKREĆU HAJKU

Politika -

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ocenio je da Dragan Šolak i Dragan Đilas pokušavaju da dođu na vlast preko svojih medija, a ne na osnovu rezultata na izborima.

Mreža političara i instrumentalizovanih medija, podsetimo, prema velikom istraživanju Kurira, formirana je sa ciljem da uz pomoć nevladinih organizacija ukloni svakoga ko predstavlja konkurenciju Junajted grupi Dragana Šolaka i prepreku za ostvarivanje ekstraprofita.

Vesić je naglasio da je mehanizam za uništavanje konkurencije Junajted grupe pokušaj spajanja politike i biznisa.

- Ja znam kako Junajted grupa radi i kako uništava političku scenu. To je bio pokušaj da građani ne glasaju na izborima i da mediji odlučuju ko će biti na vlasti. Imali smo situaciju da se kod 50 kablovskih operatera tajkunske televizije nalaze na prvom i drugom mestu. Potpuno su počeli da kontrolišu sve medije. Kakav god potez da napravite imaju istovetnu hajku. Bilo da je to ugovor Telekoma sa Telenorom ili nešto drugo i onda opet imate angažovanje institucija, lobisti koji rade... Ovde nije u pitanju samo tržišni poraz. Ovde je u pitanju politički poraz jer gospodin (Dragan) Šolak i gospodin (Dragan) Đilas se ne bave samo biznisom već uvezuju biznis i politiku - istakao je zamenik gradonačelnika Beograda u jutarnjem programu Kurir televizije.

Goran Vesić
foto: Kurir televizija

Takvo ponašanje prema njegovim rečima bilo bi nezamislivo u svetu.

- Angažuju lobiste za nešto što bi svuda na svetu bilo zabranjeno i za šta ne biste mogli da se bavite politikom. Zamislite samo da gradonačelnik Berlina ima svoju privatnu firmu za prodaju reklamnih sekundi i radi sa televizijom čiji je vlasnik taj isti grad. Imali smo slučaj sa Đilasom i Studijom B. Da samo jedan evro prođe preko tog posla tom čoveku bi bilo zabranjeno da se bavi politikom, a da ne pričam o milionima. To su potpuno dvostruki aršini. Pokušavaju da uvežu politiku i biznis. I pošto ne uspevaju to da završe, pošto naša opozicija nema svoj nikakav program, napadaju fontanu na Slaviji, napadaju spomenik Stefana Nemanje, napadaju metro... Ja nisam čuo da su jednu lepu vest o Beogradu rekli - izjavio je Vesić.

Goran Vesić
foto: Kurir televizija

Razumljivo je da svako ko se bavi politikom dođe na vlast preko svog programa, a ne preko medija, istakao je Vesić.

- Ja bih razumeo da imate neki svoj program ako se bavite politikom. Da kažu šta bi uradili brže ili bolje, ali njihova politika je samo negiranje onoga što se radi, a jedino što im ostaje je da dođu na vlast preko medija - navodi Vesić.

Kurir.rs

Bonus video:

01:44

OVO JE SKANDAL I BEZOBRAZLUK! Vesić ispred Tiršove IZVINIO se SVIM GRAĐANIMA zbog propusta sa parking mestima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track