VULIN OBIŠAO POLICAJCE NA CVETNOM TRGU: Ministar se uverio da je situacija na protestu u centru Beograda pod kontrolom (FOTO)
Foto: MUP Srbije

okupljanje zbog murala ratku mladiću

VULIN OBIŠAO POLICAJCE NA CVETNOM TRGU: Ministar se uverio da je situacija na protestu u centru Beograda pod kontrolom (FOTO)

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je pripadnike policije koji su obezbeđivali neprijavljeni skup na Cvetnom trgu u Beogradu.

Aleksandar Vulin
foto: MUP Srbije

Vulin je u obilazak došao u društvu pomoćnika direktora policije i načelnika PU za grad Beograd Veselina Milića.

Danas je malo posle 18 sati na Cvetnom trgu ponovo organizovan protest zbog murala Ratku Mladiću koji se nalazi u Njegoševoj ulici.

Aleksandar Vulin
foto: MUP Srbije

U tom delu grada bile su koncentrisane snage policije koje nisu dozvolile da dođe do nereda.

Protest je trajao do pola osam.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić 8. juna 2021. osuđen je pravosnažno na doživotni zatvor zbog genocida, zločina protiv čovečnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja tokom rata u BiH 1992-1995. Žalbeno veće Haškog tribunala potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Mladić proglašen krivim po deset tačaka optužnice – za učešće u genocidu u Srebrenici, progon, istrebljenje, ubistvo, deportaciju stanovništva, prisilno premeštanje stanovništva, terorisanje stanovništva, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca. Žalbeno veće nije usvojilo žalbu Tužilaštva da Mladić bude proglašen krivim za genocid u šest opština u BiH – Sanski Most, Vlasenica, Foča, Kotor Varoš, Ključ i Prijedor – za šta je prvostepenom presudom bio oslobođen.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track