SRBIJA ZVANIČNO TRAŽI DOKAZ OD HRVATSKE: Upućen zahtev Zagrebu zbog lažnog svedočenja (FOTO)
Foto: Printscreen/Pink

u vezi sa slučajem Koste Danilovića

SRBIJA ZVANIČNO TRAŽI DOKAZ OD HRVATSKE: Upućen zahtev Zagrebu zbog lažnog svedočenja (FOTO)

Politika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Zamolnicu za pružanje međunarodne pravne pomoći u vezi sa slučajem Koste Danilovića.

Podsetimo, Danilović je kao svedok ispitan u nastavku sudskog procesa protiv Dušana Jovića, a prilikom davanja iskaza izjavio da je u to vreme u Glini video predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ministarstvo pravde, Hrvatska
foto: Kurir

Kosta Danilović je 1991. bio zarobljen u logoru KPD Glina, a na suđenju je lažno optužio predsednika Vučića da je posetio logor.

"Sećam se kada je sadašnji predsednik Srbije Vučić, kao da ga sada gledam, došao kod nas i govorio koga će ubiti a koga će zaklati. Meni je Vučić rekao da sam ja kao Srbin izdao srpski narod i da će me zadnjeg zaklati, tako je rekao", slagao je Danilović u iskazu.

Ministarstvo pravde, Hrvatska
foto: Kurir

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od Ministarstva pravde Republike Hrvatske podatke o Kosti Daniloviću, a naročito to da li je on državljanin Republike Srbije.

Kako je navedeno u zamolnici, Više javno tužilaštvo je formiralo predmet u pravcu utvrđivanja uslova i pretpostavki za eventualno vođenje krivičnog postupka zbog eventualnog izvršenja krivičnog dela Izazivanje panike i nereda, ili krivičnog dela Davanje lažnog iskaza.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track