SNS: Novi Sad je naš, sledeći će biti Beograd!

Želja naprednjaka

SNS: Novi Sad je naš, sledeći će biti Beograd!

Politika -
Miloš Vučević, predsednik GO SNS Novi Sad, tvrdi da naprednjaci imaju većinu za novu gradsku vlast i najavljuje promene u Beogradu

BEOGRAD - Naprednjaci uzeli Novi Sad!Miloš Vučević, predsednik GO SNS Novi Sad, potvrdio je juče da ova stranka ima većinu za formiranje nove gradske vlasti, ali je izrazio i nadu da će do promene doći i u Beogradu. Novosadski naprednjaci su s odbornicima SPO potpisali memorandum o usaglašavanju političkog delovanja, čime je SPO okrenuo leđa DS i LSV.- Postojeća vlast na čelu s Igorom Pavličićem iz DS u Novom Sadu nema većinu. I u Beogradu treba da se desi promena. Uputićemo predlog Glavnom odboru SNS - kaže Vučević.On je objasnio da je memorandum potpisan s odbornicima SPO i Romske demokratske stranke, jer je to bio i uslov SPS.- Obavestićemo SPS i čekaćemo do 1. septembra da nam se pridruže. Ukoliko se to ne desi, tražićemo partnere na drugoj strani - rekao je Vučević, i dodao da SNS od ranije ima dogovor s DSS i pokretom Dveri, što znači da imaju podršku 35 od potrebnih 40 odbornika.Predsednik GO SPO Vladimir Jelić rekao je da je „doneta ispravna odluka da izađu iz gradske vlasti“.- S Pavličićem nismo uspeli da se usaglasimo o ključnim pitanjima, pa je ovo bio logičan korak - kaže Jelić.Pavličić tvrdi da DS i dalje ima većinu.S. Mališić - S. Popović

Prvom čoveku Novog Sada Pavličiću ljulja se fotelja - Foto: Nenad Karlić
Prvom čoveku Novog Sada Pavličiću ljulja se fotelja - Foto: Nenad Karlić

Šta očekuju političari u Beogradu

Aleksandar Vučić, SNS

Predlog o promeni vlasti u Beogradu uputio je odbor SNS iz Novog Sada. Stranački organi će ga razmotriti i javno reći kakav stav su zauzeli.

Nebojša Stefanović, SNS

O promeni vlasti u Beogradu nije se razgovaralo na stranačkim organima. Kolege iz Novog Sada su Glavnom odboru uputile predlog, a kad ta tačka dođe na dnevni red javnost ćemo o tome blagovremeno obavestiti.

Aleksandar Antić, SPS

Takve spekulacije su se već pojavljivale nekoliko puta, još pre formiranje gradske vlasti u Beogradu. Nemam nameru da svaki put komentarišem nečije izjave. Mi smo ovaj grad vodili četiri godine u prošlom sazivu i vodićemo ga dokle god imamo podršku Beograđana i odbornika u Skupštini grada.

Aleksandar Šapić, DS

Ne želim uopšte da komentarišem spekulacije. To me ne zanima i ne bavim se željama funkcionera iz drugih partija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track