ŽIVOTNA BORBA SOCIJALISTE: Najnovije informacije o zdravstvenom stanju Milutina Mrkonjića
Foto: Damir Dervišagić

I dalje ozbiljno

ŽIVOTNA BORBA SOCIJALISTE: Najnovije informacije o zdravstvenom stanju Milutina Mrkonjića

Politika -

Lekari ulažu velike napore i svi čekaju povoljnije vesti o počasnom predsedniku SPS

Zdravstveno stanje počasnog predsednika socijalista Milutina Mrkonjića nešto je bolje, ali je on i dalje u teškom stanju, saznaje Kurir.

Pomaci

Mrkonjić se već danima nalazi na bolničkom lečenju u Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje zbog ozbiljnih komplikacija u radu srca i priključen je na respirator.

- On je i dalje kritično, ali se vide neki pomaci. Nešto je bolje nego proteklih dana. Međutim, situacija je vrlo ozbiljna. Lekari ulažu zaista velike napore i mi svi čekamo povoljne vesti - kaže naš izvor blizak poznatom socijalisti.

Optimizam

I Mrkonjićeva partnerka Ana Bekuta pokazuje optimizam. Pevačica veruje da će se on oporaviti i da će izaći iz bolnice. Kako su preneli pojedini mediji, Bekuta je odbila ponudu menadžera da otkaže nastup u sredu u jednom beogradskom klubu, s obrazloženjem da u ovakvo teškoj situaciji ne želi da širi negativnu energiju. Ona je navodno kategorički rekla da otkazivanje nastupa ne dolazi u obzir i poručila da je sigurna u njegovu snagu, pa tako i njegov brzi oporavak.

Ana Bekuta, Milutin Mrkonjić
foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, lekari sa klinike u kojoj je Mrkonjić hospitalizovan ranije su rekli da je političar u izuzetno teškom, zapravo kritičnom zdravstvenom stanju, zbog popuštanja srčanog mišića. On je, inače, početkom novembra završio na kardio-vaskularnoj klinici u Beogradu gde mu je ugrađen pejsmejker, a pre toga, u avgustu, je operisao je srčane zaliske.

Kurir.rs

Bonus video:

00:47

Milutin Mrkonjić u Sceniranju o pozanstvu sa Slobodanom Miloševićem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja