PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA SEKRETAROM SVETE STOLICE: Odnosi Srbije i Vatikana zasnovani na istinskom poštovanju i poverenju
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA SEKRETAROM SVETE STOLICE: Odnosi Srbije i Vatikana zasnovani na istinskom poštovanju i poverenju

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas sekretaru Svete Stolice za odnose sa državama, nadbiskupu Polu Ričardu Galageru da su odnosi Srbije i Vatikana zasnovani na istinskom međusobnom poštovanju i poverenju, kao i da je Srbija dugoročno opredeljena da ih unapređuje.

Tokom sastanka u Beogradu, Vučić je izrazio zahvalnost Svetoj Stolici na značaju koji pridaje odnosima sa Srbijom, kao i na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije kroz principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Vučić je izneo svoje poglede na situaciju u regionu, a nadbiskup Galager je preneo da je u Vatikanu zapaženo koliko predsednik Vučić svojim izjavama i radom doprinosi miru i stabilnosti u regionu. On je takođe rekao da region ostaje prioritet za Svetu Stolicu i da su im jasni izazovi sa kojima se suočava, navodi se u saopštenju. Dvojica sagovornika su razgovarali i o tome šta Srbija može da uradi za Katoličku crkvu u Srbiji, posebno o procesu restitucije njene imovine.

Vučić je u razgovoru podsetio na svoju posetu Vatikanu i "mudre reči pape Franje koje je tada čuo, a koje su ga uverile u podudarnost stavova po mnogim značajnim regionalnim i medjunarodnim pitanjima".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track