MILUTINA MRKONJIĆA SAHRANJUJU U SANDUKU S PETOKRAKOM?! Socijalisti traže da počiva u Aleji zaslužnih građana
Foto: Damir Dervišagić, Printscreen/Paparazzo lov

ISPRAĆAJ

MILUTINA MRKONJIĆA SAHRANJUJU U SANDUKU S PETOKRAKOM?! Socijalisti traže da počiva u Aleji zaslužnih građana

Politika -

Dačić kaže da je Mrkonjić svima u SPS bio politički otac, Bekuta tokom jučerašnjeg dana primala izraze saučešća... Komemoracija i sahrana u sredu

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Milutin Mrkonjić (79), koji je preminuo u subotu u Beogradu, biće sahranjen u sredu na beogradskom Novom groblju.

Najverovatnije će mu biti ispunjena želja da bude pokopan u sanduku s petokrakom. A iako je još pre više godina kupio zajedničku grobnicu za suprugu Draganu Dašu Mrkonjić i sebe, iz SPS najavljuju da će tražiti da ovaj socijalista počiva u Aleji zaslužnih građana.

Kako su za Kurir ispričali Mrkonjićevi bliski prijatelji i partijski saradnici, na sahrani neće biti nikakvih verskih obeležja, jer je on do kraja života bio veliki komunista.

Milutin Mrkonjić
foto: Damir Dervišagić, Printscreen/Paparazzo lov

- Mrkonjić nije bio vernik, bio je ateista, te verskih obeležja neće biti - navode oni.

Mrkonjićeva partnerka pevačica Ana Bekuta, s kojom je živeo godinama unazad, zanemela je od bola i nije davala izjave za medije, ali se oprostila od njega putem društvene mreže Instagram, gde mu je uz zajedničku fotografiju na kojoj su zagrljeni posvetila emotivne reči jedne od svojih pesama.

- Svaki dan naše ljubavi dva su dana sećanja - napisala je Bekuta. Inače, tokom jučerašnjeg dana u njen dom na Vračaru su dolazili prijatelji, koji su joj izražavali saučešće.

Predsednik socijalista Ivica Dačić istakao je da je Mrkonjić svima u stranci bio politički otac, kog će pamtiti po njegovom duhu, upornosti, vernosti idealima i drugovima. Dačić je naveo i da će komemoracija Mrkonjiću biti održana istog dana kad i sahrana, u sredu, u zgradi Skupštine Srbije. Takođe, u centrali SPS otvorena je knjiga žalosti u koju će se lider socijalista upisati danas u 11 časova.

Dačić je najavio i da će poslati zahtev Skupštini grada da Mrkonjić bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Vanja Vukić

Socijalista Vanja Vukić, član Predsedništva SPS, kaže za Kurir da niko još nije izmislio reči, niti sastavio rečenice koje mogu da opišu tugu i bol, ne samo socijalista već svih građana koji našoj domovini žele napredak, prosperitet, perspektivnu budućnost.

- Izgubili smo prijatelja, učitelja, roditelja, patriotu, rodoljuba... Izgubili smo nekoga ko je znao da nas sasluša i nekoga koga smo voleli da slušamo o politici, životu, ljubavi, državi... U parlamentu, stranci, kafani... Izgubili smo našeg Mrku. Veliki gubitak i velika bol. Zauvek će živeti veliki Mrka u našim srcima i našim mislima - kaže Vukić.

Imali skladan odnos

Daši ostavio stan, do kraja brinuo o njoj

Mrkonjić se svojevremeno, nakon otpočinjanja veze s Anom Bekutom, iselio iz stana u kom je godinama živeo sa suprugom Dašom, koja je ostala da živi u tom stanu.

Njih dvoje su imali skladan odnos, a Mrkonjić ju je redovno obilazio sve dok se nije razboleo. Pomagao joj je u svemu, a angažovao je i ženu koja se brinula o njenom zdravlju i o kućnim poslovima.

Slavica Đukić Dejanović

Umro je dan nakon godišnjice veze sa Anom

Funkcionerka SPS Slavica Đukić Dejanović navodi da je tokom cele pretprošle noći bila kod Ane Bekute, Mrkonjićeve partnerke:

- Oni su već u godinama kada ne funkcionišu samo emocije između ljudi, oni su napravili jednu zajednicu koja je bila uspešna tačno deceniju. Mrka i Ana su tačno deset godina bili zajedno. On je 26. novembra bio živ, kada je bila njihova godišnjica, napustio nas je 27. novembra. Punih deset godina su imali stepen oslonca jedno na drugo i poverenja.

I. Žigić/ Foto/Source:Damir Dervišagić, Printscreen/Paparazzo lov

Bonus video:

00:48

JELENA KARLEUŠA NE MOŽE DA SAKRIJE SUZE: Dok je Bekuta držala govor o Marini Tucaković, JK plače sve vreme

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track