19:20

KRSTIĆ POBESNEO U STUDIJU! Opleo po Saši Jankoviću

protesti

KRSTIĆ PLANUO U PROGRAMU UŽIVO: Tapšali 17 godina Rio Tintu, a sad su se setili ekologije, Janković hoće da sebi PODIGNE REJTING

Politika -

Pojedini političari ćutali su 17 godina o dolasku Rio Tinta u Srbiju, a sad su se odjednom setili ekologije zbog političkih poena, navodi marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

Srbiju trenutno najviše brinu dve stvari: Zakon o ekspoprijaciji i Rio Tinto.

- Predsednik Vučić je razgovorao sa građanima u Gornjim Nedeljicama, dakle, teritorije koja se tiče budućeg ili mogućeg rudnika. Oni su predsedniku izneli deo problema, a neka se tiču i drugih ljudi, pitanje posla, struje, lokalnih problema, rekao je Nebojša Krstić u jutarnjem programu Kurir televizije.

Nebojša Krstić
foto: Kurir Televizija

Krstić tvrdi da je sve što je odlučivano u vezi sa Rio Tintom, odlučivano u prethodnim vlastima, te naveo (Vojislava) Koštunicu, (Mirka) Cvetkovića i (Borisa) Tadića i dodao da su njihove vlade donosile "priličan broj konkretnih dokumenata kojima je Rio Tintu omogućavan istraživački rad".

Nebojša Krstić
foto: Kurir Televizija

- Neće biti odluke dok Rio Tinto ne dostavi kompletan plan svojih ambicija, svojih želja, kaže Krstić.

Dodaje da će posle toga reč imati stručne ekspertize i građani.

Kada se radi o Zakonu o referendumu, Krstić kaže da je taj zakon u potpunosti usklađen sa evropskim normama.

- Taj zakon u potpunosti je usklađen sa evropskim normamama. On je odobren, praktično, ako nije i sugerisan iz evropskih institucija, iz Venecijanske komisije, kaže marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

Krstić posebno naglašava da su sve ove stvari predstavljaju predmet manipulacije.

Nebojša Krstić
foto: Kurir Televizija

- Rio Tinto je 17 godina prisutan u Srbiji i oni nisu prisutni ilegalno, nego su potpuno legalno došli tu. Tada smo u Demokratskoj stranci bili oduševljeni. Kada nađete litijum, to je kao da ste našli zlato, naftu, gas, kaže Krstić.

Dodao je da 17 godina niko o tome reč nije rekao.

- Juče vidim da se javio Saša Janković, bivši zaštitnik građana, i on je "zabrinut". Pazite, 10 godina je bio zaštitnik građana i nikada nijednu reč nije pomenuo o Rio Tinto i ekološkim problemima. On je 10 godina, praktično, bio na vlasti, žestoko se prisetio marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

- Sada kada je video mogućnost da i on nekom demagoškom upadicom doprinese ovoj anarhiji, koja se valja ulicom, i da sebi podigne rejting, našao je način da se uključi. Oni su 17 godina tapšali Rio Tintu, rekao je Krstić i dodao da će najbolja brana za Srbiju biti ako se uspostave isti standardi kao za Finsku, Nemačku i ostale zemlje sa visokim ekološkim standardima.

Kurir.rs

Bonus video:

02:15

MINISTARKA ENERGETIKE PROGOVORILA O RIO TINTU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track