ŠOLAKOV MEHANIZAM PONOVO NA DELU! MANIPULACIJA MEDIJA JUNAJTED GRUPE: Fotke s prošle blokade pustili kao da su s današnjeg skupa
Foto: screenshot

lažni profesionalci

ŠOLAKOV MEHANIZAM PONOVO NA DELU! MANIPULACIJA MEDIJA JUNAJTED GRUPE: Fotke s prošle blokade pustili kao da su s današnjeg skupa

Politika -

Mediji pod kapom Junajted grupe Dragana Šolaka ponovo su u službi mehanizma svog vlasnika. Oni, naime, danas otvoreno manipulišu brojem demonstranata na današnjim blokadama autoputa i saobraćajnica širom Srbije.

protest
foto: screenshot

Iako je danas okupljeno daleko manje demonstranata nego prethodna dva vikenda, portali N1 i Nova S su kao fotografije za današnji protest stavili fotografiju sa prošlonedeljnog skupa.

protest
foto: screenshot

Time su doveli u zabludu građane o relanom broju demonstranata.

Medijima Junajted grupe su zbog njihovih interesa blokade, izgleda, važnije nego građanima Srbije.

Iako je predstavljaju za "profesionalne medije", ovim su pogazili osnovno pravilo o istinitosti izveštavanja.

Dragan Šolak
foto: Kurir

Kako smo objasnili, Šolakov mehanizam čini mreža povezanih političara, instrumentalizovanih medija i nevladinih organizacija, a formirana je s ciljem da ukloni svakoga ko Šolakovim firmama predstavlja konkurenciju i prepreku za ostvarivanje ekstraprofita. U tom mehanizmu su, osim Šolakove Junajted grupe i Junajted medije, takođe i Đilasova Stranka slobode i pravde (SSP) i njegova firma Multikom, zatim mediji Danas, Nova, Vreme, Nin, Direktno, N1, Nova S, zatim nevladine organizacije i neprofitni mediji Birn, Krik, Cins, Crta, Birodi i Istinomer.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track