ALEKSANDAR VUČIĆ OBIŠAO DOLJEVAC: Predsednik Srbije građanima saopštio DOBRE VESTI! FOTO
Foto: PrintScreen/TV Pink

PREDSEDNIK SRBIJE u posetI Nišavskom okrugu

ALEKSANDAR VUČIĆ OBIŠAO DOLJEVAC: Predsednik Srbije građanima saopštio DOBRE VESTI! FOTO

Politika -

Predsednika Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Javnu biblioteku u Doljevcu gde se obraća Doljevćanima. Biblioteka je nedavno rekonstruisana.

1 / 5 Foto: Kurir

Vučić se zahvalio okupljenim građanima, a onda saopštio dobre vesti:

- Uložićemo više od milion evra za rekonstrukciju škole. Pupovac će da dobije svoj trg, a ono što je važno da će biti uređeno vodosnabdevanje. To će biti rešeno. Uradićemo i kanalizaciju za sva mesta u opštini Doljevac - rekao je predsednik građanima.

- Znam da ima još mnogo toga da se uradi, i penzije i plate će brže da rastu. Iza 15. februara dobiće penzioneri dodatnih 20.000 dinara - kazao je predsednik.

Danas smo ovde da vidimo šta još možemo da uradimo za vas. Beskrajno vam hvala što ste me doćekali u ovako velikom broju po ovako lošem vremenu, Živeo Dolevac, živela Srbija!, rekao je Vučić.

On je istakao da to država može da radi pošto je danas mnogo jača nego pre.

- Mogu da protestuju, kao što su to do sada radili i 2017. 2019. meni je važno da narod vidi da brinemo o njima, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o poslednjim protestima.

U obnovljenoj biblioteci nalazi se 60.000 knjiga

Prema rečima predsednika opštine Doljevac Gorana Ljubića, na zgradi biblioteke je urađen prvi sprat koji nije postojao ranije, podignut je krov, a urađena je i bioskopska sala. Biblioteka je prvobitno izgrađena 1979. godine, a 2017. je počela njena rekonstrukcija koja je sada završena, a da pre toga ništa nije urađeno.

Aleksandar Vučić
foto: Kurir

U zgradi biblioteka je i muzička škola u Doljevcu za koju su, kako je rekao predsednik opštine, već interesovanje pokazalo 400 dece. U biblioteci se nalazi 60.000 knjiga od kojih su neke veoma retke. U planu je, kaže predsednik opštine, da se uradi još rasveta i bina, za šta je Ministarstvo kulture odobrilo 2,5 miliona dinara.

Aleksandar Vučić, Doljevac
foto: Kurir.rs

Devetogodišnji Boško Aleksić dočekao je predsednika Vučića u Javnoj biblioteci, a potom zasvirao na klaviru.

Vučić mu je čestitao i rekao da roditelji treba da budu ponosni na njega i da treba da bude najbolji.

- Fenomenalan si Boško, sve najbolje - rekao je Vučić dečaku.

Predsednik se potom upisao u Knjigu utisaka Javne biblioteke u Doljevcu.

Podsetimo, predsednik je danas nastavio svoju posetu Nišavskom okrugu. Predsednik je najpre svečano dočekan u kasarni "Mija Stanimirović" u Nišu.

Predsednik je u kasarni održao i sastanak sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije u užem sastavu, nakon čega je prisustvovao prikazu rada diviziona samohodnih top haubica "NORA B-52 M15".

Kurir.rs

Bonus video:

02:02

PREDSEDNIK VUČIĆ U NIŠU: Nastavljamo sa ulaganjima u srpsku vojsku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja