OVO ŠTO DRŽIM U RUCI JE NOVI LEK PROTIV KORONE! Predsednik ima sjajne vesti: Stigao u Srbiju, imaju ga još samo 3 EVROPSKE ZEMLJE
Foto: Budućnost Srbije

sprečava smrtnost u ogromnom procentu

OVO ŠTO DRŽIM U RUCI JE NOVI LEK PROTIV KORONE! Predsednik ima sjajne vesti: Stigao u Srbiju, imaju ga još samo 3 EVROPSKE ZEMLJE

Politika -

Novi lek protiv korone stigao je u Srbiju - objavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu.

- Novi lek protiv korone stigao je u Srbiju! Kupljen je u SAD, a u Evropi su ga, uz nas, nabavili samo Danska, Litvanija i Slovenija. Životi i zdravlje ljudi nemaju cenu - poručio je predsednik na Instagramu.

Kako je predsednik objasnio jedna kutija je dovoljna za pacijenta.

- Nabavili smo ih za 11.500 pacijenata biće za 50.000. Odnosi se na ljude koji reaguju prvih pet dana pozitivnosti, obično za one koji su najugroženiji, gojaznije ljude, one koji boluju od dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti. Spasava živote, sprečava smrtnost u ogromnom procentu - istakao je predsednik Vučić.

Dodao je i da "od Fajzera očekujemo lekove u prvom kvartalu sledeće godine, sve više u tabletama. Ovo je veoma važno za našu zemlju, pokazuje našu brigu za ljude. Samo moram da zamolim lekare da koriste ovaj lek - kazao je predsednik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track