SKUPŠTINA SRBIJE: Poslanici danas o izboru sudija
Foto: Nikola Anđić

sednica parlamenta

SKUPŠTINA SRBIJE: Poslanici danas o izboru sudija

Politika -

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije danas su nastavili rad, a na dnevnom redu je izbor sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju u Gornjem Milanovcu, Majdanpeku, kao i izbor člana Visokog saveta sudstva iz reda sudija apelacionih sudova.U ime Visokog saveta sudstva član tog tela Aleksandar Pantić je objasnio proceduru za izbor i rekao da je sproveden postupak i da su predloženi najbolji kandidati.

On je naveo samo imena predloženih i to troje sudija za Upravni sud, troje za sud u Bačkoj Palanci, petoro u Velikoj Plani, četvoro u Prijepolju, jedan u Ivanjici, dvoje u Petrovcu na Mlavi, dvoje u Lebanu, dvoje sudija za prekršajni sud u Lazarevcu i po jedan za prekršajne sudove u Rumi, Somboru i Negotinu.

Takodje za člana Visokog saveta sudstva iz reda sudija apelacionih sudova, VSS je predložio Gordanu Veljković, sudiju Apelacionog suda u Kragujevcu.

Pantić je objasnio da će sudija Veljković na toj funkciji zameniti njega jer mu petogodišnji mandat ističe za par meseci.

Na sednici će biti reči i o prestanku funkcije javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani, o prestanku funkcije predsednika Upravnog suda, o prestanku funkcije dva člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izboru člana Saveta guvernera Narodne banke Srbije.

O svim tačkama dnevnog reda trebalo bi da se glasa do kraja dana.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja