HOĆE HAOS! ALBANSKI POLITIČARI SPREMAJU PROTESTE ZBOG VUČIĆA I OTVORENOG BALKANA: Beriša provocira, organizuje skup u Tirani
Foto: Printscreen/Youtube/Vlada Republike Severne Makedonije

Bura oko dolaska

HOĆE HAOS! ALBANSKI POLITIČARI SPREMAJU PROTESTE ZBOG VUČIĆA I OTVORENOG BALKANA: Beriša provocira, organizuje skup u Tirani

Politika -

Predsednik Srbije će 20. i 21. decembra boraviti u Albaniji i učestvovati na sastanku u okviru regionalne inicijative za saradnju

Najava dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Tiranu i novi sastanak za inicijativu "Otvoreni Balkan" probudila je pojedine albanske političare da organizuju proteste "protiv neprijateljskog antialbanskog scenarija".

Bivši premijer Albanije Salji Beriša najavio je da će se 20. decembra održati "nacionalni protesti Albanaca“ koji će, kako je rekao, imati dva glavna cija. Kako je rekao, protesti će biti usmereni protiv inicijative "Otvoreni Balkan“ i protiv "otvorene krađe“.

- Tako će neprijateljski antialbanski scenario zvani Otvoreni Balkan biti završen - poručio je Beriša, uz opasku da upozorava da je reč o nacionalnim protestima.

Salji Beriša
foto: Profimedia

Berišino upozorenje stiglo je na dan kada je objavljeno će predsednik Srbije doći u Tiranu, gde će biti održan sledeći sastanak za "Otvoreni Balkan“. Beriša je u skupštini obećao da će se, ukoliko Vučić dođe u Albaniju zbog inicijative koju je pokrenuo zajedno sa Edijem Ramom i Zoranom Zaevim, suočiti sa narodnim protestima.

Iz Predsedništva Srbije je najavljeno da će Vučić 20. i 21. decembra boraviti u Tirani i s premijerima Albanije i Severne Makedonije Edijem Ramom i Zoranom Zaevom učestvovati na sastanku u okviru regionalne inicijative za saradnju pod nazivom Otvoreni Balkan.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja