NOVA PROVOKACIJA SUSEDA: Hrvatska ohrabruje Prištinu da Kosovske bezbednosne snage transformiše u VOJSKU lažne države!
Foto: EPA

UDRUŽILI SE

NOVA PROVOKACIJA SUSEDA: Hrvatska ohrabruje Prištinu da Kosovske bezbednosne snage transformiše u VOJSKU lažne države!

Politika -

To što Hrvatska podržava transformaciju Kosvskih bezbednosnih snaga (KBS) u oružane snage ne predstavlja nikakvo iznenađenje i deo je jednog šireg plana koji je osmišljen u zapadnim ambasadama. Ovako posetu hrvatskog ministra odbrane Maria Banožića lažnoj državi Kosovo i podršku koju je pružio procesu transformacije KBS u Vosjku Kosova komentariše analitičar Stevica Deđanski. On dodaje da Srbija mora da ostane mirna, da ne upada u zamku i upušta se u bilo kakve polemike sa Prištinom i Zagrebom.

Dževad Galijašević, Marija Đorić, Stevica Deđanski, Usijanje dana
foto: Kurir

- Nije taj genijalni plan da se KBS transformišu u oružane snage i Vojsku Kosova osmišljen ni u Prištini ni u Zagrebu već u zapadnim ambasadama, a zvanični Zagreb i Priština rade samo po instrukcijama koje im neko saopšti - objašnjava Deđanski, dodajući da je plan zapadnih centara moći da sve u okruženju postanu članice NATO i na taj način se izvrši dodatni pritisak na Srbiju koje insistira na vojnoj neutralnosti.

- Zbog toga ne bi trebalo da se upuštamo u bilo kakve svađe, sukobe i polemike sa lažnom državom Kosovo ili Hrvatskom, već da se isključivo razgovara u Briselu i Vašingtonu - ističe Deđanski, podvlačeći da su mir i stabilnost ono čemu Srbija teži i što se očajnički trudi da održi i pored svih izazova sa kojima je suočena.

- Upravo to treba tražiti od Kristofera Hila, budućeg ambasadora SAD u Beogradu, koji je izjavio da Amerika nudi Srbiji nešto više nego što nude ostali. Ako je zaista tako, onda treba tražiti garancija za mir i stabilnost - zaključuje Deđanski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track