ALBANSKE SLUŽBE ODRADILE DOBAR POSAO! Poseta Vučića Tirani bila visokog rizika RAMA NE BI RIZIKOVAO
Foto: EPA/MALTON DIBRA

Nemirno u regionu

ALBANSKE SLUŽBE ODRADILE DOBAR POSAO! Poseta Vučića Tirani bila visokog rizika RAMA NE BI RIZIKOVAO

Politika -

Albanska opozicija koju predvodi nekdašnji presednik i premijer Sali Beriša, podsetimo, organizovala je proteste protiv inicijative Zapadni Balkan i dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Tiranu.

- Ideje koje nas vode ka nečem boljem imaju tendenciju da budu osporavane. Da budemo pošteni, znamo da i kod nas postoji, kad govorimo o krajnjem desnom spektru, to da su ovakve ideje osporavane. Iza svega toga stoji Sali Beriša. On se nalazi u ozbiljnim problemima - rekao je državni sekretar u ministarstvu inostranih poslova Nemanja Starović u jutarnjem programu Kurir televizije.

Naglašava da su protesti i poruka našoj javnosti.

- Rama nije otkazao ili odložio događaj. To što imamo albanske ekstemiste jeste poruka i našoj javnosti - rekao je Starović.

tirana protesti
foto: Kurir Televizija

Prvi podaci pokazuju da je organizator protesta bio bivši predsednik Albanije Sali Beriša kojem je ovo bila prilika da proveri podršku birača jer je u poslednja tri izborna ciklusa daleko za petama aktuelnog premijera Albanije Edija Rame.

Iz predostrožnosti Rama je samit premestio u Elbasan.

tirana protesti
foto: Kurir Televizija

- Ovo je bila poseta visokog rizika. Verujem da su albanske službe dobro odradile posao. Rama ne bi rizikovao da se nešto desi. Inicijativa Otvoreni Balkan smeta ekstremistima sa svih strana - smatra predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje Stevica Deđanski.

tirana protesti
foto: Kurir Televizija

Podsetimo, prema upućenim izvorima, organizatori jučerašnjeg haosa u Albaniji su Sait Dolapi, bivši organizacioni sekretar, a zatim i Agron Kuličaj i Sali Lušaj, ljudi od najvećeg poverenja Beriše.

tirana protesti
foto: Kurir Televizija

Albanski ekstremisti, uz obilnu pomoć političara sa KiM, protestovali su juče uz divljanje i paljenje srpskih zastava protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji boravi u Tirani u okviru inicijative Otvoreni Balkan.

Kurir.rs

Bonus video:

02:28

KURTIJEVA POLITIČKA AGENDA JE VELIKA ALBANIJA! Anđelković: Ni Albanci u Albaniji ne bi glasali za to

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track