MEHANIZAM ZA UNIŠTAVANJE KONKURENCIJE: Šolak preko Đilasa i Marinike napao Vladimira Lučića i M:tel jer su ga porazili na tržištu
Foto: Tamara Trajković, Beta Miloš Miškov, Printscreen

NOVI UDAR INTERESNOG LOBIJA

MEHANIZAM ZA UNIŠTAVANJE KONKURENCIJE: Šolak preko Đilasa i Marinike napao Vladimira Lučića i M:tel jer su ga porazili na tržištu

Politika -

Marinika Tepić, radnica kompanije Multikom u vlasništvu Dragana Đilasa, ponovo je za račun svog gazde napala srpski Telekom kako bi narušila ugled ove kompanije i ugrozila njeno više nego uspešno poslovanje u poslednjih nekoliko godina

Po već viđenom scenariju, Marinika Tepić, radnica kompanije Multikom u vlasništvu Dragana Ðilasa, ponovo je za račun svog gazde napala srpski Telekom kako bi narušila ugled ove kompanije i ugrozila njeno više nego uspešno poslovanje u poslednjih nekoliko godina.

Taj očigledno naručeni napad na kompaniju u vlasništvu građana Srbije spremno su preuzeli i dalje nastavili mediji koji su deo mehanizma za zaštitu interesa Dragana Šolaka, kome je Telekom godinama trn u oku i čije je uništenje zacrtao kao svoj strateški poslovni cilj.

Mehanizam napada, kao i besmislenost optužbi - koje su ovoga puta iznete lično na račun generalnog direktora Telekoma Vladimira Lučića - jasan su pokazatelj da je motiv za ovaj napad bio lična osveta Dragana Šolaka čoveku koji ga je poslovno porazio na tržištima Srbije i Crne Gore, ali i širom regiona.

Uništenje Telekoma kao jedina poslovna strategija

Naviknut na odsustvo svake konkurencije i svestan da u zdravoj tržišnoj utakmici, gde se profit ne stvara divljim razvlačenjem kablova, krađom državnih resursa i monopolskim dogovorima o podeli tržišta, njegova kompanija nema gotovo nikakvih šansi, vlasnik Junajted grupe je sve resurse uložio na jednu kartu - prljavu kampanju protiv svog glavnog konkurenta.

U tu svrhu dodatno je pojačao ranije formirani mehanizam, čija je jedina funkcija da se obračunava sa svima koji se nađu na putu ostvarenja njegovih privatnih interesa. Upravo taj mehanizam stavljen je u pogon i ovoga puta, kada je radnica Multikoma Marinika Tepić, koja se pred građanima Srbije lažno predstavlja kao politički delatnik stranke u vlasništvu Dragana Ðilasa, po ko zna koji put napala legitimne poslovne odluke kompanije Telekom.

Licemerno osporavajući pravo Telekomu da posluje po tržišnim principima, Tepićeva je iznela optužbe na račun generalnog direktora Lučića, menadžera koji je jedan od najzaslužnijih za veliki uspeh koji poslednjih godina beleži najveći telekomunikacioni operater u Srbiji.

Tepićeva: Telekom posreduje u prostituciji i pedofiliji!

U poslednjoj i do sada najprljavijoj epizodi negativne kampanje koju godinama vodi protiv Telekoma Srbije, Marinika Tepić je optužila Vladimira Lučića i Telekomovu ćerku-firmu u Crnoj Gori za promovisanje pedofilije i posredovanje u prostituciji preko aplikacije Kis kao platforme za upoznavanje za koju je rekla da je investicija M:tela!

Najpoznatija radnica Multikoma istovremeno je optužila Lučića za navodne isplate kompanije M:tel prema Aci Ðukanoviću i institutu Vladimira Bebe Popovića, odnosno javnosti poznate poslovne činjenice predstavila je kao istraživačko otkriće, stavljajući sve to u negativan kontekst.

Zanimljivo je da je optužbe za navodnu štetu nanetu Telekomu Tepićeva ilustrovala podatkom o rastu prihoda od 19 odsto u tekućoj godini u odnosu na prethodnu! Zašto je pak širenje na tržištu štetno za Telekom, a ne recimo i za Junajted grupu Dragana Šolaka, Tepićeva kao i uvek do sada nije objasnila, baš kao što je izbegla i da odgovori na pitanje novinarke Kurira o tome da li je - s obzirom na to da radi za Multikom i Junajted grupu, a da se predstavlja kao političarka - u ovom slučaju možda ipak u nešto većem sukobu interesa nego inače kada kreira i vodi besmislene kampanje za račun svog gazde.

Mehanizam u petoj brzini

Mehanizam
foto: Kurir televizija

Da je sve, od početka do kraja, u ovoj priči bilo režirano u jednom centru, tačnije u glavi Dragana Šolaka, jasno se vidi iz niza događaja koji su usledili neposredno nakon lansiranja novih neistina od strane Marinike Tepić.

Tako je izlaganje Marinike Tepić TV N1 prenosila uživo, dok su sadržaj njenog obraćanja svi ostali mediji iz Šolakovog portfolija ekspresno prenosili. Portal Nova.rs vest je objavio već u 14.10, dok konferencija još uvek nije ni bila završena, dok je portal Direktno.rs istu vest objavio u 14.12.

Ono što je iz njihovih priloga bilo vidljivo već na prvi pogled jeste da su kreirani po unapred sačinjenom narativu, što navodi na zaključak da su „ekskluzivne“ materijale Marinike Tepić novinari pomenutih medija imali već unapred pripremljene.

Takođe, po uhodanom načinu funkcionisanja Šolakovog mehanizma, ne bi iznenadilo ako bi u narednim danima usledio dodatni udar na Telekom od strane takozvanih istraživačkih portala KRIK, BIRN i CINS, te njihovih sestrinskih nevladinih organizacija CRTA, Istinomer i Cenzolovka, koji predstavljaju tzv. zamenski trast zadužen za jačanje poverenja u ono što Šolakovi glasnogovornici i mediji lansiraju u etar, a iza čega se očigledno kriju poslovni interesi vlasnika Junajted grupe. S obzirom na to da su deo Šolakovog mehanizma za uništavanje konkurencije NIN i Vreme, ne bi iznenadilo da se ova tema nađe i u nekim od narednih brojeva ovih nedeljnika.

Redakcija Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track