ON ĆE DA NAPRAVI RŠUM MEĐU POSLANICAMA Ovako izgleda MRKIN naslednik u Skupštini! Ratko: OVO JE VELIKA ČAST, neću izneveriti! FOTO
Foto: Damir Dervišagić, Shutterstock, Starsport

RUKOMETAŠ U PARLAMENTU

ON ĆE DA NAPRAVI RŠUM MEĐU POSLANICAMA Ovako izgleda MRKIN naslednik u Skupštini! Ratko: OVO JE VELIKA ČAST, neću izneveriti! FOTO

Politika -

Ratko Nikolić, proslavljeni sportista koji je 2007. bio proglašen za najboljeg srpskog rukometaša, novi je narodni poslanik, saznaje Kurir.

On je u klupu Skupštine Srbije došao na mesto nedavno preminulog socijaliste Milutina Mrkonjića.

Ova legenda rukometa priznaje za Kurir da mu je velika čast i odgovornost što se našao u poslaničkoj klupi, pogotovo umesto pokojnog Mrkonjića.

Ratko Nikolić
foto: Starsport

- Kao sportisti ovo mi je nešto sasvim novo, ali daću sve od sebe da radim za narod najbolje što mogu. Svakako je u pitanju novi, veliki izazov i, iskreno, bio sam zatečen što me je neko uopšte uzeo u obzir za ovako odgovornu funkciju. Ovo je za mena zaista velika čast i odgovornost, posao koji sa sobom nosi veliko breme i iskreno se nadam da neću izneveriti nikoga, pogotovo imajući u vidu da sam došao na mesto čuvenog Milutina Mrkonjića - kazao nam je Nikolić koji je istog momenta kada je kročio u zgradu parlamenta privukao pažnju nežnijeg pola.

Ratko Nikolić
foto: Starsport

Naime, zaposlene u skupštini odmah su primetile markantnog četrdesetčetvorogodišnjeg Nikolića i požurile da saznaju ko je, te da se upoznaju s njim.

Milutin Mrkonjić, Skupština Srbije
foto: Shutterstock, Damir Dervišagić

- Kada je ušao u skupštinski bife, za njegovim stolom se bukvalno pola sata smenjivalo društvo. Muškarci su poželeli da upoznaju rukometnu legendu, a damama je svakako zapao za oko pa su požurile da mu požele dobrodošlicu i upoznaju se s njim - ispričao je za Kurir jedan od zaposlenih u Narodnoj skupštini.

Ratko Nikolić
foto: Starsport

Nikolić, koji je nestranačka ličnost, igrao je rukomet od 15. do 40. godine života, bio je reprezentativac tri zemlje (SRJ, SCG i Srbije), nosio je dres Šamota, Crvene zvezde i Sintelona, te niškog Železničara pred kraj karijere, a igrao je i kao internacionalac u Mađarskoj, Španiji, Danskoj, Severnoj Makedoniji, Belorusiji, Kataru i Bosni i Hercegovini.

Ratko Nikolić
foto: Starsport

Čak dva puta je zvanično proglašen za najboljeg pivotmena planete i dva puta je igrao evropsko finale Lige šampiona. U analima rukometa ostaće upisan i kao prvi kapiten rukometne reprezentacije Srbije. S nacionalnim timom osvojio je bronzu na Svetskom prvenstvu 1999. i bio četvrti na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju.

Ivana Žigić/ Foto/Source:Privatna Arhiva

Bonus video:

04:09

MILUTIN MRKONJIĆ O IZGRADNJI METROA: Mnogi su želeli da grade metro u Beogradu, ali je novac bio problem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track