SKANDALOZNA PROVOKACIJA HRVATSKOG PREDSEDNIKA STIŽE IZ PRIŠTINE Milanović: Založiću se za Kosovo, da ga priznaju svi u EU?!
Foto: BETA Dario Grzelj, EPA Valdrin Xhemaj

posle sastanka s kosovskom predsednicom Vjosom Osmani

SKANDALOZNA PROVOKACIJA HRVATSKOG PREDSEDNIKA STIŽE IZ PRIŠTINE Milanović: Založiću se za Kosovo, da ga priznaju svi u EU?!

Politika -

PRIŠTINA - Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je da ne razume zemlje članice EU koje nisu priznale Kosovo i da će se lično založiti da se to ispravi, prenosi Reporteri.

On je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmani rekao da su ljudi malo informisani o Kosovu.

"Meni lično Kosovo je draga država. Kosovo ima prijateljsku državu jer ima živahnu demokratiju. Kosovo je zemlja koja će vrlo brzo u političkom pogledu moći da se pridruži međunarodnim organizacijama. Iznenađujuće je koliko se malo zna o Kosovu čak i u zemljama EU", rekao je Milanović.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani rekla je da je sa Milanovićem razgovarala o produbljivanju odličnih odnosa koje imaju Kosovo i Hrvatska.

"Smatramo Hrvatsku velikim prijateljem Kosova. Zahvalna sam Hrvatskoj zbog vakcina koje su nam donirane i solidarnosti u vezi sa nesrećom u Slavonskom Brodu. Naša zemlja je jasno naznačila da je naša vizija članstvo u evro-atlantskim strukturama, zbog čega cenimo podršku Hrvatske", rekla je Osmani.

Ona je dodala i da se nada da će Hrvatska nastaviti da podržava Kosovo na tom putu.

Kurir.rs/Kosovoonline

Bonus video:

03:32

PANAOTOVIĆ O SRBIJI I HRVATSKOJ: Milanović ponovo napada Vučića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track