Aleksandar Šapić: Nismo kaznili loše u svojim redovima!

Intervju, predsednik beogradskog odbora DS

Aleksandar Šapić: Nismo kaznili loše u svojim redovima!

Politika -
Moramo unutar stranačkih organa da rešimo probleme, a došli smo u situaciju da svako u DS priča na temu koja mu se učini zanimljivom

BEOGRAD - Probleme rešiti unutar stranke.Demokratska stranka je ozbiljna organizacija i sama treba da se suoči s problemima koje ima, rekao je u intervjuu za Kurir Aleksandar Šapić, predsednik beogradskog odbora DS i odskora prvi čovek Novog Beograda.- Došli smo u situaciju da u poslednja tri meseca svako u DS priča na temu koja mu se u datom trenutku učini zanimljivom.♦ Na koga konkretno mislite?- Na sve, a javno ne želim nikoga da imenujem. Da li se slažete s načinom na koji je stranku vodio Boris Tadić?- Ja sam spremam da odgovaram za sve što se mene tiče. Svako mora da snosi odgovornost za svoje polje delovanja. Smeta mi kada mi neko kaže „oni tvoji uradili su to i to“... Pripadam DS, koji je ozbiljna organizacija i koji sam treba da se suoči s problemima koje ima. Da li ima onih koji su se lično okoristili u stranci?- Neću to da komentarišem. Ali svaka ozbiljna partija mora da ima ozbiljne ljude koji je reprezentuju. Čitava stranka se manje-više gleda kroz nekoliko ljudi koji su najistureniji, koji su u vrhu. Kako radi prvih deset ljudi, to se reflektuje i na niže nivoe. Oni moraju da budu svesni šta rade, kako rade i kako se ponašaju i kakve signale šalju ostalima u stranci, ali i javnosti. Takođe, treba da budu spremni da na vreme kazne svakoga ko ne radi svoj posao na najbolji mogući način. Taj deo proteklih godina je morao da bude bolji unutar DS. I to treba popraviti. Kako će se odvijati situacija na sednici Glavnog odbora stranke?- Očekujem da će se normalno razgovarati, da će se reći šta mora da se menja i kako. Nadam se da će stranka posle sednice GO izaći jača.

Novi Beograd dobija „vruću liniju“- Kakvi su vam planovi kao predsednika opštine Novi Beograd?- Planiramo da otvorimo veliki i ozbiljan uslužni servis. Uradićemo jedinstvenu stvar u Srbiji i od septembra će biti aktiviran jedinstveni uslužni broj koji će raditi 12, a možda i 24 sata dnevno. Građani Novog Beograda bukvalno će moći da zovu za bilo koji problem, bez obzira na to da li je u nadležnosti opštine ili ne, a odgovor će dobiti najkasnije u roku od 72 sata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track