JEREMIĆ PONOVO POZIVA NA REVANŠIZAM: Glišić: Beznačajna politička figura koja pokušava NASILJEM da privuče pažnju!
Foto: printscreen

POLITIKA

JEREMIĆ PONOVO POZIVA NA REVANŠIZAM: Glišić: Beznačajna politička figura koja pokušava NASILJEM da privuče pažnju!

Politika -

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić ponovo poziva na revanšizam! Ubeđen da će pobediti na predstojećim izborima, najavio je zakon o lustraciji i obračunavanje sa neistomišljenicima.

Jeremić je u nedelju na Trećoj skupštini stranke poručio da će u prvih 100 dana posle izbora nove demokratske Vlade Srbije biti doneti zakoni o lustraciji, oduzimanju nelegalno stečene imovine, specijalnom tužiocu za korupciju i politički kriminal i oduzimanju nacionalnih frekvencija emiterima koji su prekršili standarde objektivnog izveštavanja.

Vuk Jeremić
foto: Beta

- Mi smo to nazvali revanšizam, što je poštovanje zakona i ima za cilj da spreči da državna vlast i politička moć ikada više budu zloupotrebljeni - naveo je Jeremić.

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić poručuje da se Srbija neće vraćati u prošlost kako bi neki hteli.

Darko Glišić
foto: Zorana Jevtić

- Jeremić je beznačajna politička figura bez podrške građana, ali i bez podrške do juče najbližih saradnika koji ga listom napuštaju, koji misli da pretnjama i pozivom na linč može da privuče pažnju na sebe. Srbija se u prošlost ne vraća u vreme Vukovog lopovluka i bahaćenja - istakao je Glišić.

Da Jeremić ovakvim potezima neće ništa uspeti da uradi, smatra politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

Usijanje dana, Dejan Vuk Stanković
foto: Kurir

- To je stara i loša ideja koja na sreću nije nikada sprovedena u praksi. Jeremić se vraća na apstraktno i opšte mesto o 6. oktobru i pokušava da pridobije manje više već opoziciono opredeljene birače koji su u političkoj manjini. Sumnjam da će kroz poziv na revanšizam uraditi bilo šta osim što će homogenizovati SNS kao stranku i povećati identifikaciju birača te partije sa njenim liderom i partijom. Niko ne želi u uslovima temeljnih društvenih, ekonomskih i egzistencijalnih neizvesnosti, još da dodatno plaši lustracija. Loša ideja u lošem trenutku - konstatovao je Stanković.

I. Ž./ Foto/Source:printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track