DANAS DOBIJAMO POSAO U STRUCI, O KOM SMO MAŠTALI PRE 6 GODINA: Predsednik na svečanoj dodeli 711 ugovora za posao NAJMEDICINARIMA
Foto: Printscreen/TV Pink

palata srbija

DANAS DOBIJAMO POSAO U STRUCI, O KOM SMO MAŠTALI PRE 6 GODINA: Predsednik na svečanoj dodeli 711 ugovora za posao NAJMEDICINARIMA

Politika -

Predsednik im je čestitao i poručio da budu na ponos roditeljima i svima koji su u njih verovali naglasivši da je na njima ogromna odgovornost, veća no što je imaju drugi, baš zato što su najbolji i što su danas ovde

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti u Palati Srbija koja je organizovana povodom dodele ugovora o stalnom zaposlenju najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji - mladim lekarima i medicinarima svih ostalih struka - sestrama i medicinskim tehničarima.

Njih 711 najboljih danas su dobili ugovore za stalan posao i specijalizacije koje su im bile želja.

Naime, u Beogradu su danas dodeljeni ugovori o radu za 200 najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji kao i za 500 najboljih učenika srednjih medicinskih škola. Ugovore je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je ocenio da je država time preuzela dugoročnu obavezu na sebe.

Vučić: Da budete na ponos roditeljima i svima koji su u vas verovali

Predsednik im je čestitao i poručio da budu na ponos roditeljima i svima koji su u njih verovali naglasivši da je na njima ogromna odgovornost, veća no što je imaju drugi, baš zato što su najbolji i što su danas ovde.

- Ja vas molim da budete vredni, da budete posvećeni kao što ste bili i do sada - poručio je diplomcima predsednik.

Predsednik se podsetio i svojih studija rekavši da nije želeo samo da završi nego da bude najbolji.

- Želimo da ovde ostanete, da u Srbiji budu najbolji. Naše je da vam pomognemo i učinimo sve da radite u najboljim uslovima, rekao je predsednik.

"Lako je dati novac kroz jednokratna davanja ali kad nekog zaposlite za stalno ko će da radi narednih dana 30-40 godina, onda se država obavezuje da će isplaćivati plate tih 30-40 godina. To nije mali novac za državu ali s tim možemo da izadjemo na kraj", rekao je Vučić na ceremoniji u Palati Srbija.

Ocenio je da su mladi medicinari koji su dobili zaposlenje svojim rezultatima pokazali da su "ispred ostalih".

Aleksandar Vučić, Palata Srbije
foto: Printscreen/TV Pink

"Vi ste neko ko je izabran zahvaljujući svojim spoobnostima. Zato želimo da ostanete ovde, da najbolji ostanu u Srbiji. Poruka države je da će učiniti sve da radite u boljim uslovima a vi ćete morati da nosite veću odgovornost od svih ostalih zbog te posebnosti koju nosite i kojom treba da se ponosite", naveo je predsednik Srbije. ; Milica Marković koja je dobila posao u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, ocenila je da program zapošljavanja "vraća veru da se prave vrednosti još uvek cene". "Neko je znao da prepozna naš trud i da nas nagradi. Dobijamo posao u struci o kom smo maštali", kazala je ona.

Od 2018. godine, kada su dodeljeni prvi ugovori o radu najuspešnijim diplomcima, do sada je posao dobilo 711 lekara i 1.400 medicinskih sestara i tehničara.

Predsednik je mladim lekarima i medicinarima - najboljima u Srbiji, poručio i da neće raditi u uslovima u kojima se nekada radilo te dodao da je ovih 711 ugovora velika finansijska obaveza za državu. On je podsetio i na ulaganja u zdravstvo i stalno povećanje zarada u toj struci.

1 / 7 Foto: Printscreen/TV Pink

Predstavnici najboljih mladih lekara i budućeg medicinskog osoblja prvi su se obratili rekavši da danas dobijaju posao u struci o kom su sanjali i maštali pre 6 godina kada su započinjali studije na Medicinskom fakultetu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track