TADIĆ ISPROZIVAO MARINIKU: Stranke koje se pretvaraju u istraživačke novinare su štetne i za novinarstvo i za politiku!
Foto: Dragana Udovičić

razlozi za razlaz

TADIĆ ISPROZIVAO MARINIKU: Stranke koje se pretvaraju u istraživačke novinare su štetne i za novinarstvo i za politiku!

Politika -

Apsurd je da nama nisu bili problem ni veliki sporovi iz prošlosti, a tom delu opozicije je izgovor umeo biti čak i da li je neki poziv na sastanak objavljen u medijima ili da li je neko dao predlog za neko nadzorno telo. Očigledno je da je ujedinjenje bilo podređeno borbi za vodeće mesto u opoziciji, ocenio je lider SDS

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić otkrio je neke od razloga zbog kojih nije mogao da sarađuje s Draganom Đilasom i njegovom Strankom slobode i pravde. Tadić je i priznao da se protivi metodama kojima se u javnosti služi ova partija, pre svih Đilasova saradnica Marinika Tepić.

Tadić je indirektno prozvao Tepićevu da izigrava istraživačku novinarku koja time šteti i politici i novinarstvu.

- Inače, uloga stranaka u demokratskom društvu je da zastupaju određene politike, vrednosti i interese građana, a ne da proizvode vesti. Transformisanje stranaka u istraživačke novinare možda deluje medijski atraktivno, ali politički je vrlo štetno i mi ne želimo da podležemo tom trendu, jer to suštinski uništava i politički sistem i novinarstvo - izjavio je Tadić u intervjuu za Blic.

Marinika Tepić, Dragan Đilas
foto: Ana Paunković

Lider SDS i bivši predsednik Srbije govorio je o uslovljavanjima i ucenjivanjima i sličnim stvarima koje su dovele do razlaza sa Đilasom. Tadić je poručio i da upravo Đilasu treba uputiti pitanje zašto SDS-a nema u koaliciji sa SSP, Narodnom strankom i Demokratskom strankom.

- To je pitanje za njih, ali odlično ste primetili da su razlike između tih stranaka i SDS-a mnogo manje nego njihove među sobom. Imali smo ozbiljna razmimoilaženja u prošlosti, ali SDS i ja lično smo to uvek ostavljali po strani zarad višeg cilja i odazivali se svakom njihovom pozivu na saradnju i zajedničke aktivnosti. Uprkos svim razilaženjima, nikada nismo ucenjivali i postavljali uslove saradnje, kao taj deo opozicije. Apsurd je da nama nisu bili problem ni veliki sporovi iz prošlosti, a tom delu opozicije je izgovor umeo biti čak i da li je neki poziv na sastanak objavljen u medijima ili da li je neko dao predlog za neko nadzorno telo. Očigledno je da je ujedinjenje bilo podređeno borbi za vodeće mesto u opoziciji. Više puta sam uprkos svemu tome pozivao na saradnju i upozoravao da nema pobede nad ovakvim režimom dok god u opoziciji vladaju takve “dečje bolesti”. Pozivam i ovom prilikom da konačno pristupimo ozbiljno izazovu sa kojim se svi suočavamo i da razgovaramo i uvažavajući jedni druge i činjenicu da je s druge strane mnogo veći problem od svih naših međusobnih odnosa, ličnih ambicija i sujeta. Toliko nema razloga da ne razgovaramo da se opravdano postavlja pitanje stvarne namere onih koji pribegavaju ovakvim izgovorima - objasnio je Tadić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track