07:46

Ivica Dačić objasnio sve u vezi sa svađom sa Jadrankom Joksimović

objasnio sukob

NOVI DETALJI SVAĐE DAČIĆA I JOKSIMOVIĆEVE! Lider socijalista otkrio pravi razlog Jadrankine ljutnje NIJE MI ČESTITALA PRAZNIKE

Politika -

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić osvrnuo se na nedavnu žestoku prepirku pred kamerama sa ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i otkrio da jedno drugom nisu čestitali praznike.

Na sastanku Nacionalnog konventa o EU, podsetimo, došlo je do oštrog verbalnog sukoba između njih dvoje, a Dačić je za jutarnji program televizije Kurir Ivica Dačić objasnio šta se dešavalo na tom sastanku.

Ivica Dačić, Jadranka Joksimović
foto: Zorana Jevtić, Filip Plavčić

Na pitanje da li mu je Jadranka Joksimović čestitala Novu godinu, predsednik Skupštine Ivica Dačić rekao je da nije.

- Pa ne, nemamo mi ni te Vajber grupe. To možda imaju u vladi, ali ja nisam tamo, pa ne znam. Mi u Skupštini nemamo Vajber grupe. Imamo pojednačne kontakte sa ljudima sa kojima razmenjujem čestitke - rekao je Dačić.

Ivica Dačić
foto: Kurir Televizija

Lider socijalista je naglasio da stalno polemiše sa ministarkom.

- Nisam ja u svađi sa Jadrankom. Mi stalno tako polemišemo. Bila je tema referendum. Tada smo razgovarali sa Nacionalnim konventom za Evropsku uniju i odnosom prema referendumu. Bili su pozvani predstavnici Evropske unije, Saveta Evrope, OEBS-a i ostali. Bila je ideja da se što više motiviše civilno društvo i EU i da se što više motivišu ljudi i daju podršku na referendumu - objasnio je Dačić.

Dačić je potom objasnio šta se posle dešavalo na tom sastanku.

Ivica Dačić
foto: Kurir Televizija

- To je nešto što Evropska unija od nas traži, pa da li je normalno da onda stranke ili pokreti i organizacije, koji su finansirani od strane Evropske unije, koji se zalažu za članstvo u EU, imaju takav pristup - upitao je Dačić.

Na pitanje voditeljke gde je "zapelo" Ivica Dačić objašnjava je kritikovao predstavnike Evropske unije.

Ivica Dačić
foto: Kurir Televizija

- Oni smatraju da bi nekim postupscima podržali Vučića i Dačića. A upravo oni su tražili izmene Ustava. Da ne bude da je to neki naš hir - sad sam se ja setio da raspišem neki referendum. Postavljali su pitanja da nije sam to mešanje u unutrašnju politiku. Tolike godine mešanja i sad se setili toga - rekao je Ivica Dačić.

A onda je objasnilo i kako se desila verbalna "čarka" sa ministarkom Joksimović.

02:44

OTVARANJE KLASTERA 4 DOBRA VEST ZA SRBIJU! Dačić nezadovoljan brzinom EU, prošlo je osam godina

- Jadranka je zadužena za evropske integracije. Mislila je da sam ja malo preterao u kritici Evropske unije. A ja mislim da se nikada ne može preterati u tome - objasnio je Ivica Dačić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:32

Specijalno izdanje emisije Sceniranje! Gosti Ivica Dačić, Milica Pavlović i Ivana Dudić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track