SELAKOVIĆ: Božić prilika da naglasimo važnost zajedničkog delovanja države i SPC
Foto: Printscreen

Ministarstvo spoljnih poslova

SELAKOVIĆ: Božić prilika da naglasimo važnost zajedničkog delovanja države i SPC

Politika -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da je obeležavanje Badnjeg dana i Božića prilika za sećanje na hrišćanske vrednosti praštanja, tolerancije i razumevanja, ali i za naglašavanje važnosti zajedničkog delovanja države i Srpske pravoslavne crkve (SPC) u korist srpskog naroda.

U čestitki koju je uputio patrijarhu SPC Porfiriju, episkopima, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim vernicima koji poštuju julijanski kalendar, Selaković je poželeo da "simbolika božićnih praznika u današnjim izazovnim vremenima nadahne u svakome mudrost i snagu da pronadje put spasenja u svim iskušenjima pred kojima se nadje", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

"Uveren sam da će na ovom putu Vaše mudre reči osnažiti nacionalni duh jedinstva, solidarnosti i dobročinstva, kao i da će Vaša dela nastaviti da pružaju duhovni i moralni oslonac našem rodu u očuvanju srpskog nacionalnog identiteta", naveo je Selaković.

Zaposleni u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije danas su, u skladu sa nedavno obnovljenom tradicijom, obeležili Badnji dan unošenjem badnjaka u tu instituciju.

Badnjak su u zgradu uneli državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Starović, načelnici odeljenja i ambasadori, navodi se u odvojenom saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Tradiciju unošenja badnjaka u Ministarstvo spoljnih poslova obnovio je Selaković prošle godine, nakon osam decenija pauze.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track