IZBORA 3. APRILA ĆE BITI! Srbi sa severa na čelu s Goranom Rakićem poslali snažnu poruku Prištini
Foto: Kurir

predsednik Srpske liste

IZBORA 3. APRILA ĆE BITI! Srbi sa severa na čelu s Goranom Rakićem poslali snažnu poruku Prištini

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Na protestu u Kosovskoj Mitrovici predsednik Srpske liste Goran Rakić pročitao je zaključke srpskog naroda i poručio da će parlamentarni i predsednički izbori u Srbiji zakazani 3. aprila biti održani i na KiM.

u zaključcima srpskog naroda koje je Rakić pročitao je navedeno.

Kosovska Mitrovica, Referendum
foto: Kurir

- Srpski narod stoji uz Srbiju i želi da glasa na referendumu. Od EU i Kvinte zahtevamo da omoguće Srbima na KIM pravo glasa.

- Srbi sa KIM zahtevaju jednaka prava za sve i neće dozvoliti da ih Priština posmatra kao građane drugog reda. Poručujemo da će srpski izbori 3. aprila biti održani

Kosovska Mitrovica, Referendum
foto: Kurir

- Opredeljeni smo za mir ali smo zabrinuti zbog odluke Prištine o zabrani referenduma i najavama obračuna sa srpskim narodom. Upozoravamo Prištinu i međunarodnu zajednicu da će odluka o zabrani referenduma i eventualna zabrana izbora 3. aprila proizvesti posledice-reciprocitet u svim onim poljima u kojima se krše naša prava.

1 / 7 Foto: Kurir

Srbi širom KiM okupili su se danas u srpskim sredinama i protestom iskazali svoje ogorčenje odlukom Prištine da se ne dozvoli glasanje na referendumu za promenu Ustava Srbije.

Kurir.rs

Bonus video:

01:15

KURIR TELEVIZIJA NA KiM DAN UOČI IZBORA: Srpska lista u trci za 10 opština

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja