BRUTALAN NAPAD HAKERA: Portal Kosovo onlajn na udaru od momenta izveštavanja o zabrani Srbima da glasaju
Foto: Kosovo online printscreen

onemogućen rad

BRUTALAN NAPAD HAKERA: Portal Kosovo onlajn na udaru od momenta izveštavanja o zabrani Srbima da glasaju

Politika -

BEOGRAD - Redakcija Kosovo onlajn obaveštava javnost da je rad našeg portala onemogućen jutros, izuzetno jakim hakerskim napadom koji je započeo nekoliko minuta pre 8 časova i koji još uvek traje.

Sajt Kosovo onlajn našao se na udaru u momentu kada smo krenuli da izveštavamo o jutrošnjem sprečavanju prištinskih vlasti da Srbi ostvare svoje pravo glasa na Kosovu i izađu na referendum o promenama Ustava Srbije. Da podsetimo, isto se dogodilo i krajem septembra prošle godine, kada je kosovska policija u punoj ratnoj opremi blokirala prelaze Jarinje i Brnjak.

I tada, kao i ovog jutra, dogodio se izuzetno organizovan tehnički napad sa brojnih internet adresa u inostranstvu. Radi se o višemilionskim pojedinačnim “ulazima” koji obaraju portal, uprkos velikim naporima naše tehničke službe da se odbranimo, i na taj način nas sprečavaju da čitaocima prenosimo događaje na Kosovu i Metohiji. Do normalizovanja rada portala vesti ćemo objavljivati na društvenim mrežama, Fejsbuku i Instagramu. Onima koji na ovaj način pokušavaju da nas zaustave jedina poruka je, da će ovim samo još više da nas motivišu da radimo svoj posao uspešno i profesionalno.

Kurir.rs/Kosovoonline

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track