PREDSEDNIK: Srbija ostaje uz svoj narod na KiM! Zabrana da glasaju imaće dalekosežne posledice, a deo Kvinte misli da smo idioti
Foto: screenshot Pink tv

predsednik srbije

PREDSEDNIK: Srbija ostaje uz svoj narod na KiM! Zabrana da glasaju imaće dalekosežne posledice, a deo Kvinte misli da smo idioti

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će zabrana Prištine da Srbi na Kosovu glasaju na referendumu imati dalekosežne posledice i da Srbija "ostaje uz svoj narod".

- To će imaće dalekosežne posledice, ali ne moraju sve da znaju i sve da čuju. U svakom slučaju, mi smo uz naš narod na Kosovu i Metohiji i zajedno sa našim narodom donosićemo odluke i u budućnosti - rekao je Vučić.

Vučić je posle glasanja na referendumu o promeni Ustava ocenio da ponašanje Prištine "nije iznanađenje", s ozbirom da Vlada kosovskog premijera Aljbina Kurtija "maltretira i šikanira Srbe".

- Ali Srbi su nedvosmisleno preko predstavnika svoje Srpske liste juče poklazali šta žele, a i danas su pokazali da je glas Srba sa Kosova i Metohije glas za 'da', i 'da' za Srbiju, a ne za Kurtija - rekao je Vučić.

On je rekao da tu postoji "dublji problem", a to je šta misle neke članice Kvinte, koju čine Amerika, Velika Britanija, Nemačka, Italija i Francuska.

- Valjda misle ili im ličimo na idiote, kad to kažem mislim u pravom smislu te reči - rekao je Vučić i dodao da su oni u stanju da pozovu Albance na poštovanje demokratije i da se dozvoli Srbima glasanje ali ako Albanci to ne dozvole nećete čuti ni reč protesta a kamoli da će preduzeti neku akciju i sankciju.

Prema njegovim rečima da je nešto slično uradiio Milorad Dodik ili vlast u Beogradu protiv bilo koga, na bilo koji način i bilo kada "odavno bi bili sankcionisani i označeni kao loši momci koji prave probleme".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track